Kılıçdaroğlu Elazığ’da: Keşke yönetenler de gelseydi korkudan gelemiyorlar

Yayın tarihi: 20 Eylül 2022 Salı 12:17 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı 1:18 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısını yapacağı Elazığ’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu “Keşke burada Elazığ’ı yöneten yerel ve vali düzeyinde insanlarda olsaydı. Elazığ’a hizmet geliyor ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. ” dedi.

Elazığ’da, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan okulların yıkılması sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sürsürü mahallesinde inşa edeceği ve bünyesinde dersliklerin yanı sıra spor salonu, sosyal donatılar ve atölyelerin yer alacağı Gazi Anadolu Teknik Lisesi kampüs alanının temel atma töreni bugün gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları:

Türkiye’nin geleceği adına güzel bir şey yapıyoruz. Gençlerin daha iyi yetişmeleri, daha iyi koşullarda okumaları için güzel bir şey yapıyoruz. Bu güzelliği bir acının unutulması üzerine inşa ediyoruz. Deprem oldu, insanlar hayatını kaybetti, binalar, okullar yıkıldı evet ama Türkiye güçlü bir ülke.

Acıları dinledim. Belediye başkanımız Ekrem bey de geldi aynı şekilde vatandaşları dinledi ve onların acılarını nasıl giderebiliriz diye yardım kampanyaları açtık. Öğretmenlerimi biliyorum, Elazığ’ı, Harput’u biliyorum. Bütün gençliğim burada geçtiği için Elazığ benim hayatımda unutulması zor kentlerden birisi. Bu kent aynı zamanda kadim bir kent.

“BİZ GÖNÜLLÜ YAPTIK”

Okulların yapılması lazımdı, MEB’in kapasitesi yetersizdi ama biz gönüllüydük, yapmak istiyorduk. Bu konuda deneyimimizde vardı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın bütün ilçelerine okul yaptı ve anahtarı MEB’e teslim etti. Uzun süre çalışıldığını az önce Ekrem bey açıkladı.

Mahkemeden el konulan İBB yalıları hakkında karar

“KEŞKE YÖNETENLER BURDA OLSAYDI, BASKIDAN KORKUYORLAR”

Keşke burada Elazığ’ı yöneten yerel ve vali düzeyinde insanlarda olsaydı. Elazığ’a hizmet geliyor ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuz ne iktidar, ne muhalefet diyeceğiz herkesi kucaklayacağız.

“BU MİLLET BIKTI KAVGADAN”

Bu millet bıktı kavgadan. Neden kucaklaşmıyoruz? Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu kavga nedeni değil ki. Bu bir hizmet aracıdır. Hizmet için biz düşüncelerimizi ifade ediyoruz.

ADALET VURGUSU

Adalet konusunda benim neler düşündüğümü sadece 85 milyon değil dünyada aklı eren herkes biliyor. Devletin dininin adalet olduğunu, adalet olmadan bu evlatlarımızın doğru dürüst bir iş bulamayacağını da biliyorum. Gençler adalet istiyor. Eğer Türkiye 7.’si sözlü sınavda eleniyorsa bir sorunumuz var demektir. Bunları bitireceğiz. Gençlerimizden şunu istiyoruz. Okuyun, soru sorun, merak duygunuzu büyütün.

Ne yaparlarsa yapsınlar. Bizler, beraber, birlikte bu ülkeye adaleti, demokrasiyi getirmek bizim temel görevlerimizden birisidir. Gençler bu okulda okuyacaksınız, anılarınız olacak. Bizlerde sizlerle onur, gurur duyacağız. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olan sizlersiniz. Gençler sakın umutsuzluğa kapılmayın, umudunuzu büyütün. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz.

İBB’nin elinden alınan yalılar ‘otel şantiyesine’ çevrilmiş