Kılıçdaroğlu: Çiftçi makul karın altına düşerse devlet olarak biz satın alacağız

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:29 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 3:34 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ile birlikte ‘Millet Buluşmaları’ kapsamında Niğde’de vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı işaret ederek, “Trump dedi ki ‘Bak beni kızdırma, senin mal varlığını araştırırım ve dünyaya açıklarım’. Bir tek cümle dahi kurulmadı. Ama Bay Kemal olsa ne derdi? Araştırmazsanız namertsiniz derdi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerine yönelik geri sayım sürerken, Millet İttifakı mitinglerine devam ediyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Niğde’de vatandaşlarla buluştu.

NİĞDE’DE COŞKULU KALABALIK

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı Niğde’de coşkulu bir kalabalık karşıladı. Erken saatlerde kent merkezine akın etmeye başlayan yurttaşlar miting alanını hıncahınç doldurdu. Kalabalık, Kılıçdaroğlu’nu beklerken sık sık ‘hak, hukuk, adalet’ sloganları attı.

NİĞDE 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Niğde’de 2018 yılında yapılan son genel seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 64.6 oranında oy alırken, Millet İttifakı ise 33.2 oranında oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Niğde halkının yüzde 61.6’sı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirken, yüzde 25.1’i ise CHP’nin bir önceki adayı Muharrem İnce’yi destekledi.

Partilerin aldığı oy oranları ise şöyle: AKP (43.8), MHP (20.8), CHP (20.2), İYİ Parti (11.8), HDP (1.7), Diğer (1.7)

MANSUR YAVAŞ: TOPLUMU DİN ÜZERİNDEN AYIRIYORLAR

Program, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşmasıyla başladı.

Vatandaşa hitap eden Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Biz Ankara’da seçimi kazandık. ‘Rozetimizi çıkardık, bütün Ankaralılara hizmet edeceğiz’ dedik. Biz asla zafer kazanmadık. Zafer kazanmak için karşımızda düşman olması lazım. Bizim Türkiye’nin hiçbir yerinde düşmanımız yok. Seçmene bir şey deme hakkımız yok.

*İnsanların gözünü boyamak için biraz milliyetçilik, biraz muhafazakarlık sosu veriyorlar. Millet İttifakı’na oy vereceklerin de, Cumhur İttifakı’na oy vereceklerin de başımızın üstünde yeri var. Toplumu dindar, dindar olmayan diye ayırıyorlar. Kimin dindar olup olmadığını Allah’tan başkası bilmez.

*Hazine Bakanı, ‘öyle bir güruh var ki vize almak için memleketi satar’ diyor. Gençleri güruh diye adlandırıyor.

*’HDP’ye bakanlık verilecek’ diyorlar. Meral hanım, ‘masada HDP olursa biz olmayız’ demedi mi, nasıl olacak bu? Peki kendiniz HDP’ye bakanlık vermediniz mi? Görüşmediniz mi? Görüştüler. İmralı’ya giden hakim kim, ne talep ettiniz?

*Ülkeye o kadar Suriyeliyi doldurdunuz. 5-10 yıl sonra olabilecekleri düşünüyor musunuz? Bu iktidarın değişmesi lazım.

KILIÇDAROĞLU: KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, YEDİRMEYECEĞİZ

Yavaş’ın ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

*Kul hakkı yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz. Bekliyoruz, onlar da söylesinler. Ama tık yok. 20 yılda 418 milyar doları nasıl hiç ettiklerini, mal varlıklarını yurt dışına nasıl kaçırdıklarını biliyorum.

*İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz.

*Gençler sandığa gidip oy kullanacaksınız. Huzur içinde yaşamak istiyorsunuz. Benim size sözüm var. En rahat eleştireceğiniz Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak.

“ÇİFTÇİYİ TOPRAĞA KÜSTÜRMEYECEĞİZ”

*Niğde’nin patatesini de biliyorum. Patates için Mısır’a gidiyorlar. Çiftçiyi küstürdüler. Üretici zarar ediyorlar. Biz gelince hiçbir üretici asla zarar etmeyecek. Bütün üretici kardeşlerimin bu formülü ezberlemesini isterim: Maliyet artı makul kar eşittir taban fiyatı olacak. Onun üstünde bir bedelle satıyorsa satsın. Ama ne zaman makul karın altına düşüyorsa tamamını devlet olarak biz satın alacağız.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISINA UĞRADIM ALLAH’TAN KORKUN”

*Kim terör örgütlerinin yanında durursa, kim onlarla beraber olursa, kim onların ayağına hakimi savcıyı gönderirse Allah onun belasını versin. Terör örgütünün saldırısına uğrayan benim. Bir asker Allah rahmet eylesin şehit oldu. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken, ben fakir fukarı nasıl oğlunu askere gönderiyorsa, evladını askere gönderen birisiyim. Nasıl bu iftiraları atıyorsunuz. Allah’tan korkar insan.

“‘MAL VARLIĞINI AÇIKLARIM’ DİYEN TRUMP’A CEVAP VEREMEDİ”

*Trump dedi ki ‘Bak beni kızdırma, senin mal varlığını araştırırım ve dünyaya açıklarım’. Bir tek cümle dahi kurulmadı. Ama Bay Kemal olsa ne derdi? Araştırmazsanız namertsiniz derdi. Gideceksin Manhattan’da gökdelen dikeceksin, Londra’da villalar alacaksın Bay Kemal bunları yiyecek… Yemem efendim yemem. Onların hepsini getireceği Türkiye’ye.

“TANK PALET FABRİKASI’NI ŞEREFLİ ORDUMUZA VERECEĞİM”

*Yahu kardeşim Tank Palet Fabrikası, 20 milyar dolar Avrupa’nın en geniş fabrikalarından birisi. Katar ordusuna sattılar. Sen bu fabrikayı Katar ordusuna nasıl satarsın. O fabrikayı Katarlılardan alıp şerefli ordumuza vereceğim.

Kılıçdaroğlu BBC’ye konuştu! “Erdoğan sessizce geri adım atacak”