Kılıçdaroğlu BBC’ye konuştu! “Erdoğan sessizce geri adım atacak”

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:51 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:51 pm

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi BBC’ye konuştu. Seçimin ardından Erdoğan’ın “Emekli olacağını” belirten Kılıçdaroğlu, “Sessizce geri adım atacak. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın” dedi.

Türkiye’de seçmenler ülkenin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kritik seçim öncesinde İngiliz haber kuruluşu BBC’ye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde BBC muhabiri Orla Guerin’e, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

“GENÇLERE BENİ ÖZGÜRCE ELEŞTİREBİLECEKLERİNİ SÖYLÜYORUM”

Kılıçdaroğlu, “Gençler demokrasi istiyor. Sırf tweet attılar diye polisin sabah erkenden kapılarına gelmesini istemiyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Gençlere beni özgürce eleştirebileceklerini söylüyorum. Buna hakları olduğundan emin olacağım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu seçim şarkısını paylaştı! “Haydi”

“BENİ KORKUTAMAZLAR, BEN BU MİLLETE SÖZ VERDİM”

Seçim güvenliğiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de siyasetin içinde olmak, riskleri olan bir hayatı seçmek demektir. Erdoğan ve müttefikleri ne yaparsa yapsın yolumda yürüyeceğim. Beni oyalayamazlar. Beni korkutamazlar. Ben bu millete söz verdim” dedi.

“SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN BİR BUÇUK YILDIR ÇALIŞIYORUZ”

‘Millet İttifakı’nın ne Yüksek Seçim Kurulu’na ne de hakimlerine güvendiğini’ belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bütün sandıklarda birden fazla gözlemci bulundurarak oyların doğru ve güvenli bir şekilde kullanılmasını ve sayımların sağlıklı yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bir buçuk yıldır çok çalışıyoruz ve bunun için önlemler alıyoruz.”

Kılıçdaroğlu “Bay Kemal’in Tahtası”nın altıncı bölümünü yayınladı!

“KALABALIĞIN ÇOĞU GENÇLERDEN OLUŞUYOR”

Guerin, İzmir mitingindeki gözlemini ise şu ifadelerle aktardı: “’Kılıçdaroğlu milletin umududur’ sloganları atılıyor. Kalabalığın çoğu genç. Beş milyon Türk ilk kez bu seçimde oy kullanacak. 15 yaşındaki Oğuz, sandığa gitmek için çok genç ama mitingden de uzak duramadı. ‘Kılıçdaroğlu iyi bir insan ve geleceği olumlu görüyor. Cumhurbaşkanı olursa ekonomimiz yükselir, biz de yükseliriz’ dedi.”

“SESSİZCE GERİ ADIM ATACAK”

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra yenilirse sessizce gidecek mi?” diye soran Guerin’e ise şu yanıtı verdi:

“Onu emekli edip köşesine göndereceğiz. Sessizce geri adım atacak. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın.”

14 Mayıs yaklaştıkça ‘gerilimin arttığı’ yorumunda bulunan Guerin, seçimlerin ‘bıçak sırtında’ olduğu yazdı. BBC muhabiri, şu ifadeleri kullandı: “Pek çok sohbet seçim konuşmalarından ve korkulardan oluşuyor. Türkiye, birbiriyle yarışan iki farklı dünya görüşünün mücadele ettiği sert bir seçimle karşı karşıya.”

Twitter Kılıçdaroğlu’nun mavi tikini kaldırdı