Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay iptali iddiasına yanıt!

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 1:51 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 1:51 pm

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu‘nun genel başkanlığı Özgür Özel’e devrettiği 38. Olağan Kongre için Kılıçdaroğlu yanlısı delegelerin iptal davası açacağı iddia edildi.  Kılıçdaroğlu cephesi, “Biz hiçbir delegeyi şikayete gönderip partiyi zan altında bırakmayız” dedi.

Gazeteci Nuray Başaran, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanlısı bir grup delegenin kurultayın iptali için dava açacaklarını duyurdu. Başaran, bu delegelerin kurultayda yapılan pazarlıklar hakkındaki belgelere sahip olduklarını ve bunları mahkemeye sunacaklarını ileri sürdü. İddiaların odak noktasında ise Özgür Karabat, Özgür Çelik, Nihat Yeşiltaş’ın bulunduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açacağı ofisten ilk kare

HEM GENEL MERKEZ HEM KILIÇDAROĞLU YANILILARI KONUŞTU

Odatv’de yayımlanan haberde ise söz konusu iddialar hakkında hem CHP Genel Merkez hem de Kılıçdaroğlu yanlıları açıklama yaptı. Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada böyle bir iptal davasının hukuken mümkün olmadığı düşüncesi savunuldu. Kılıçdaroğlu tarafı da kurultayın iptali için bir girişimde bulunulmayacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’na yakın isimler kurultay ile ilgili iptal kararı alınmasının imkansız olduğunu, bu durumu Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bildiğini belirtti. Haberde, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin “Biz hiçbir delegeyi şikayete gönderip partiyi zan altında bırakmayız. Bu konuda çok netiz…” dediği ileri sürüldü.

Kaynak: TELE1