Kılıçdaroğlu: Ayrıştırdılar birleştireceğiz bu ülkeye barışı getireceğiz

Yayın tarihi: 21 Nisan 2023 Cuma 12:07 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 2:48 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününde Adıyamanlılara seslendi. Kılıçdaroğlu, 21 yıllık AKP iktidarında toplumun kutuplaştığını söyleyerek “Ayrıştırdılar birleştireceğiz. Bu ülkeye kardeşliği, barışı getireceğiz” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününde Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman’da yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu AKP iktidarının yıkılan ev, işyeri ve ahırları yapıp 20 yıl para alınacağını söyleyerek, “Yıkılan evlerinizi, ahırlarınızı, işyerlerinizi yapmak anayasanın gereğidir. Yeniden yapacağız ve size 1 kuruş almadan teslim edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu AKP iktidarının ülkeyi 21 yılda ayrıştırdığını söyleyerek, “Ayrışırdılar birleştireceğiz. Bu ülkeye kardeşliği, barışı getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“BU ÜLKEYE ADALETİ GETİRECEĞİM”

“Endişe etmeyin destek verdiğiniz sürece bu ülkeye adaleti getireceğim. Mübarek bayramın 1’inci günündeyiz. Birlikte yaşama keyfini getirmesini dilerim. Millet İttifakı’nın diğer genel başkanları diğer illerde toplantılar yapıyorlar onlarında selamlarını getirdim. İki büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da selamlarını getirdim.”

Millet İttifakı liderlerinden deprem bölgesinde Kılıçdaroğlu’na destek

“BERABER OLMAMIZ LAZIM”

“Toplum çok ayrıştı buradan çıkmamız lazım beraber olmamız lazım. Komşuluk ilişkilerimiz büyütmemiz lazım yeni bir siyaset anlayışının iyilik üzerine yarışan kültürün Türkiye’ye getirilmesi lazım bunun için mücadele ediyorum sizlerin desteğiyle getireceğim. Büyük felaket yaşandı buradaydım. Yaşanan sıkıntıları hem vatandaşlarımızdan hem vekillerimizden büyükşehir belediye başkanlarımızdan dinliyordum.”

“EVLERİNİZİ 1 KURUŞ ALMADAN TESLİM EDECEĞİZ”

“Yıkılan evleriniz ahırlarınız var. Diyorlar ki 2 yıl ertelemeli 20 yılda paraları alacağız. Size sözümüz söz Her evi her ahırı yeniden yapacağız ve 1 kuruş almadan size teslim edeceğiz. Size devletin ev yapıp teslim etmesi hukukun anayasanın gereğidir. Barolarla iş dünyasıyla konuştum. Size verdiğimiz söz yasal bir sözdür anayasal bir sözdür. Gereğini yerine getireceğim.”

“BARIŞI KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ”

“Ayrışırdılar birleştireceğiz. Bayram havası içinde 14 Mayıs’ı geçirip 15 Mayısta yeniden kucaklaşacağız. Bu ülkeye kardeşliği, barışı getireceğiz. ”

“NAMUS SÖZÜM VAR”

“23 ayrı belgede 43 imza var sizin imzanız yok. ‘Yönetmeliklere uygun bina yaptık’ diyorlar herkes imzalıyor. Vatandaş da tek bir imza atıyor tapuda ‘devletin garantisiyle evi alıyorum’ diyor. Deprem oluyor ev yıkılıyor. kabahat sizde mi? Benim size namus sözüm var. Diyeceğim ki evi yaptım ahırı yaptım. 5 kuruş almıyorum. Ama ölenleri getirmek mümkün değil. ‘Gelin helalleşelim'” diyeceğiz.

“GÜNEŞE FATURA MI KESİLİYOR”

Kılıçdaroğlu Gölbaşı’nda vatandaşlara seslenerek şu ifadeleri kullandı.

“Bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz. Bana dediler ki ‘nasıl verirsiniz’ Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için kömüre petrole gerek yok Güneşten bize fatura mı kesiliyor. Güneşe Dolar mı ödeniyor? Buğday dışardan et dışardan yulaf dışardan… Bizim bereketli topraklarımız var çiftçi üretecek herkesin karnı doyacak.

İktidar olduğumuzda 100 bin öğretmen ataması yapacağız bütün köylerde okulları yeniden açacağıyız.  5’li çete Bay Kemal Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmasın diye dünyanın iftirasını atıyor ben size inanıyorum. ”

“VATANDAŞ EVİNİ SARAY GİBİ YAPACAK”

“Vatandaş evini saray gibi yapacak göreceksiniz. Depremde insanların evleri yıkıldı diyorlar ki ‘2 yıl geri ödemeli olacak’. Bay Kemal ev yapacak 1 kuruş ödemeyeceksiniz. ‘Nasıl yapacaksın’ diyorlar 5’li çeteden 418 milyar doları söke söke alacağım ve bu ülkeye getireceğim.”