Kılıçdaroğlu Akbelen’den ayrıldı, protestoculara gaz başladı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 8:31 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 7:55 pm

Limak ve İÇTAŞ tarafından katledilmek istenilen Akbelen Ormanı’nı korumak için direniş sürüyor. Beşinci günde de sabahın ilk ışıklarıyla ağaçlar kesilmeye başlandı, vatandaşlar bölgeye alınmadı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu direnişçilere destek vermek için bölgeye geldi. Direnişçilere gazlı müdahalede bulunuldu. Müdahale ardından 3 kişi gözaltına alındı.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin maden sahası için ağaç kesim işlemleri sabah saat 07.00 itibarıyla başladı. Ağaçlarını korumak için bölgede olan direnişçiler bugün de jandarma engeliyle karşılaştı.

“VİCDANINIZ EL VERİYOR MU?”

İkizköylülerin avukatlarından Arif Ali Cangı, bölgede görev yapan jandarmalara kesilen ağaçları göstererek isyan etti. Cangı şöyle dedi:

“Sonuna kadar takip edeceğim. Siyasi iktidarlar güvenmesinler, gün olur devran döner, hesabını soracağım. Herkes görevini bilecek, haddini aşmayacak. Siz, bu yurttaşın verdiği yetki ile görev yapıyorsunuz. Eğer bu yurttaş yetkisini geri alırsa sizin hiçbir meşrutiyet hakkınız yok. Görün, vicdanınız el veriyor mu? Yok mu içinizde bir tane köylü çocuğu? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Gitti bak kaç yıllık ağaç. Sadece bir ağaç mı? Yazıklar olsun.”

KILIÇDAROĞLU AKBELEN’DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu direnişe destek vermek için 10 milletvekili ile birlikte bugün Akbelen’e geldi. CHP lideri Akbelen Ormanı’na sahip çıkan direnişçilerle birlikte oturdu. Direnişçilerin ardından konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrenmem değil, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak içindir. Benim Ankara’da konuşmamın önemi yok, sizin konuşmanız önemli. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değildir, 85 milyonun ağacıdır. Burayı sizler kadar iyi biliyorum dersem doğru söylemem. Ama ormanı bilen birisiyim. O orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar var, kaplumbağalar var, binlerce canlı var. Her birinin hakkını hukukunu korumazsam görevimi yapmamış olurum.

Ağacı kestiğinizde duyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde habitatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bilmiyor.

Boşuna mı bu Beşli Çeteler bu milletin kanını emiyor diyordum? Sanmayın ki sadece burada oluyor bu olaylar. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direndiniz, direniyorsunuz. Kemal kardeşiniz sizin yanınızda. Sonuna kadar mücadele edeceğim.

Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadeleniz hak mücadelesi.

Size sözüm söz ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Ayrıca hukukçu arkadaşlarımı da bu konuda görevlendireceğiz.”

“ARABAYA DEĞİL BARİKATA”

Vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na kesim bölgesine beraber gitme çağrısı yaptı, “Bizimle ağaçlara sarılın” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrılmak için araca bindiği sırada direnişçiler tarafından “Arabaya değil, barikata” sloganları atıldı.

GAZLI VE COPLU MÜDAHALE 

Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, kesim alanına gitti. jandarma heyetin içeri girmesine izin verirken arkasından girmek isteyen halka cop ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonucu 3 kişi gözaltına alındı.

GAZETECİLER DE ETKİLENDİ

Jandarmanın müdahalesinden TELE1 muhabiri Burcu Yıldırım ile kameramanımız Cemal Aytekin’in yanı sıra birçok gazeteci de etkilendi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AKBELEN PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Akbelen Ormanı’nda devam eden ağaç kesimine karşı direnen bölge halkına dayanışma ziyaretinde bulunduk. Boşuna mı “bu Beşli Çeteler bu milletin kanını emiyor” diyordum? Sözüm söz; Kemal kardeşiniz daima yanınızda. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

DAVUTOĞLU DA DESTEK VERDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da dün akşam saatlerinde Akbelen’i ziyaret etti. Davutoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum. Bu katliamı derhal durdurun. Küçük rant hesabınız, yeşil dolarların adına bu yeşil çamlara kıymayın. Yeşil dolarlar gelir geçer ama bu yeşil çamlar bu ülke topraklarını süslemeye devam edecek. Akbelenlilere, buradaki bütün bu mahallelerdeki köylülerimize şükran borçluyuz. Onların direnişinin arkasındayız. Onlar haklı bir davayı yürütüyorlar” dedi.

 

Akbelen’de ağaç katliamı sabahın ilk saatlerinde başladı! “Canımız yanıyor”