Kıbrıslı gazeteci Falyalı suikastının detaylarını TELE 1’de anlattı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 3:13 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 3:33 pm

Kulis Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ulaş Barış, Halil Falyalı suikastına ilişkin detayları anlattı. Saldırının önceden planlandığı yönünde iddialar olduğunu söyleyen Barış, “Falyalı’nın saldırganlara karşı koyduğu da konuşuluyor” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, Kıbrıs’ta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Falyalı’nın öldürülmesine dair bilgiler adli makamlar net bir açıklama yapmazken Kulis Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ulaş Barış TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programında suikastın detaylarını anlattı.

Falyalı suikastına dair bilgiler veren Barış, Ömer Tunç isimli kişinin plakasız bir araçla olay yerinden geçtiği için gözaltına alındığını ve tutuklandığını söyledi. Polisin aramaya devam ettiği kişilerin olduğunu söyleyen Barış, sızan MOBESE görüntülerinin Kıbrıs medyasında büyük tepki topladığını ifade etti.

“ZANLILARIN DENİZ YOLUYLA KAÇTIKLARI BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL”

Falyalı suikastından kısa bir süre sonra yayılan ‘zanlılar deniz yoluyla kaçtı’ bilgisinin polis tarafından yalanlandığını söyleyen Barış şu bilgileri verdi:

“Polisler MOBESE görüntülerinde yer alan kişilerin Falyalı’nın korumaları olduğunu söyledi. Bunun dışarıya sızdırılması ciddi tartışmalara yol açtı. Zanlıların deniz yoluyla kaçtığı yönünde de bilgi yayıldı. Bu iki bilgi olayın gidişatında çeşitli şüphelere sebep oldu. MOBESE kayıtları özellikle tartışılıyor. Zanlıların deniz yoluyla kaçtığı bilgisi olaydan 15 dakika sonra ortaya atıldı. Böyle bir bilginin olmadığı polis tarafından açıklandı.”

“FALYALI’NIN ARAÇTAN İNİP SALDIRIYA KARŞI KOYDUĞU SÖYLENİYOR”

Ulaş Barış, saldırıda hem kalaşnikof hem de tabanca mermisinin kullanıldığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi. Bilgilerin kesin olmadığını vurgulayan Barış, saldırı anına ilişkin şunları söyledi:

“Adli makamlar net bir çerçeve ortaya konmadı. Halil Falyalı’nın aracının Çatalköy’de evine doğru giderken planlanmış şekilde önü kesildi. Araba bulundu ve plakasının sahte olduğu ortaya çıktı. Falyalı’nın da arabadan indiği saldırganlara karşı koyduğu da söyleniyor. Önce 30 kovan bulunduğu söylendi. Ardından 41 dendi.  Suikastın daha önce bildirildiği, Falyalı’nın takip edildiği iddia ediliyor.”

İşte Falyalı cinayetinde ilk polis raporu