KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Halil Falyalı’yla ilgili ilk açıklama

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 3:44 pm

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen ve suikastle öldürülen Halil Falyalı için üzgün olduğunu söyledi. Tatar, “Cinayet koordineli şekilde araştırılacak” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen ve Kıbrıs’ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı, evinin yakınlarında aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Kıbrıs Postası’nda yayınlanan ‘Sabah Postası’ programına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar cinayetiyle ilgili ilk açıklamasında “Çok üzgünüm” dedi. Daha sonra yetkililerle için görüşen Tatar, itidal çağrısında bulunarak devletin yetkili organları dışındaki açıklamalara itibar etmemelerini istedi.

‘Falyalı cinayeti büyük bir savaşın işareti!’

‘DENİZ YOLUYLA KAÇMALARI MÜMKÜN DEĞİL’

Yayında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı ile görüştüğünü belirten Tatar, olay koordineli olarak araştırılacağını söyledi. En büyük temennisinin sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Tatar, PGM Müdürü ile temaslarının sürdüğünü ve ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı’nda da açıklama yapacağını dile getirdi.

Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve bölgede sahil güvenliğin mevcut olduğu bilgisini veren, kendisine saldırganlarına deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağın iletildiğini ifade etti. Tatar ayrıca, Türkiye’deki güvenlik birimleriyle de işbirliği içerisinde olduğunu anlattı.

‘YETKİLİ ORGANLAR DIŞINDAKİ AÇIKLAMALARA İTİBAR ETMEYİN’

Saat 11.30’da da Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ile çevrimiçi bir görüşme gerçekleştiren Tatar, çalışmaların büyük bir titizlik ve gizlilik içerisinde yürütüldüğünü belirtti. Tatar, “Saldırganlar en kısa sürede yargı önüne çıkarılacak” dedi.

Halk güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Tatar, itidal çağrısında bulunarak yetkili organlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemelerini istedi. Tatar ayrıca emniyet güçlerine konuyla ilgili her türlü desteği sağlanacağını da ekledi.

Falyalı cinayetinde bir kişi tutuklandı

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı silahlı saldırıda öldürüldü!