Kıbrıs tarihinin en büyük yangını: Sabotaj şüphesi var

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2021 Pazar 3:16 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2021 Pazar 3:48 pm

Kıbrıs’ın güneyinde, Limasol yakınlarında dün başlayan yangında dört kişi öldü. Kıbrıs Cumhuriyeti Ormancılık İdaresi Yöneticisi Alexandrou, “Bu, Kıbrıs tarihinde görülen en büyük yangın” dedi. Limasol’da dün başlayan ve halen devam eden yangınla ilgili açıklama yapan Rum Polisi kasten yakmadan şüpheleniyor.

Kıbrıs’ın güneyinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınında dört kişinin öldüğü açıklandı. Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölen kişilerin Mısır vatandaşı olduğuna inanıldığı belirtildi.

Sert rüzgarın etkisiyle yayılan yangının, Trodos Dağlarının eteklerindeki çam ormanlarının çevresinde 50 kilometrekarelik bir alana yayıldığı, en az 10 yerleşim biriminin etkilendiği açıklandı. Ormancılık İdaresi Yöneticisi Charalambos Alexandrou, “Bu, Kıbrıs tarihinde görülen en büyük yangın” dedi.

YUNANİSTAN VE İTALYA UÇAK GÖNDERİYOR

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamadaysa, Kıbrıs’a yardım için Yunanistan’dan yangın söndürme uçakların havalandığı ve İtalya’dan da bölgeye uçak gönderileceği belirtildi. Etkilenen alanlardaki hasarın tespit edilebilmesi için Avrupa Komisyonu ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından yönetilen yeryüzü inceleme programı Copernicus da aktive edildi.

POLİS YANGININ KASTEN ÇIKARILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre, Güney Kıbrıs’ta dün başlayan ve halen devam eden yangınla ilgili açıklama yapan Rum Polisi kasten yakmadan şüpheleniyor.

Rum Polisi sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Limasol’da yaşananları şu sözlerle ifade etti:

“Ne yazık ki, dağlık Limasol ve dağlık Larnaka’nın daha geniş bölgesinde çıkan yangın, yeniden alevlenen salgınlarla hala devam ediyor.  Kara kuvvetleri yangını kontrol altına almak ve söndürmek için gece boyunca alevlerle mücadeleye devam ederken, günün ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme uçakları aralıksız bir şekilde yangına müdahale ediyor”

Açıklamada “Polis olarak, sıkı tedbirler aldığımızı bir kez daha vurguluyor ve kasten yangın çıkaran kişilere karşı acımasız olacağımızı bir kez daha uyarıyoruz” denildi.