Kıbrıs sahiline vuran cansız bedenlerin detayları belli oldu

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 10:18 am - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 10:18 am

Antalya sahilinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kıyılarına da bir ay içinde üç kişinin cansız bedeni vurdu.

Antalya sahilinde altı günde sekiz kişinin cansız bedeninin kıyıya vurmasının ardından Akdeniz’in karşı kıyısı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) kıyılarında da bir ay içerisinde üç kişinin cansız bedeni bulundu.

İlk cansız beden, 8 Ocak’ta yerel saatle 13.15 sıralarında Bafra Oteller Bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunurken, çürümeye başlamış olan cansız bedenin bir kadına ait olduğu belirtildi.

İkinci cansız beden ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulundu. KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 09.30 sıralarında Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu ifade edildi.

Üçüncü cansız, 22 Ocak’ta Dipkarpaz’ın Şelonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil şeridinde bulundu. Polis, cesedin bir kadına ait olduğunu belirtti. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor.

Cansız bedenlerin Avrupa Birliği (AB) ya da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY) tarafından gitmek üzere Akdeniz’e açılan düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMIŞTI

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de 23 Ocak’ta yaptığı açıklamada KKTC kıyılarında cansız bedenler bulunduğunu söylemişti.

Orhan Çevik, “Kıbrıs’ta da 3-4 ceset vurmuş. Üzerindeki kıyafetlerden, ayakkabılardan Suriye imalatı olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla o yönde bir değerlendirmemiz var. İlgili birimlerde konu ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sahil Güvenlik Deniz Polisi araç gereçleriyle sürekli denizde tarama halinde, çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar rastlayamadık ancak daha öncesi kıyıya vurma şekliyle ortaya çıkarabildik. Uluslararası sularda devletimiz tüm imkanlarıyla, ilgili devletlerle birlikte koordineli bir şekilde yürütecektir diye düşünüyorum” demişti.

(İHA)

Altı günde sekiz cansız beden bulunmuştu! Antalya sahilinde polis devriyesi

Antalya sahilinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kıyılarına da bir ay içinde üç kişinin cansız bedeni vurdu.

Kaynak: TELE1