KESK’ten Merdan Yanardağ’a ‘geçmiş olsun’ ziyareti! “Bu meydan boş değil yanınızdayız”

Yayın tarihi: 21 Eylül 2022 Çarşamba 4:46 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2022 Çarşamba 4:46 pm

KESK,  AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef aldığı TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı ziyaret etti. Sendika temsilcileri Yanardağ’a “Yanınızdayız” mesajını iletti.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, İstanbul Sözcüsü Hatip Şengül, MYK Üyesi ve Basın Yayın Sorumlusu Varol Öztorun ile Mali Sekreter Gönül Kural Şimşek, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Erdoğan Merdan Yanardağ’ı hedef aldı!

Sendika temsilcileri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde hedef aldığı Yanardağ’a “Yanınızdayız” mesajı verdi.

“BU MEYDAN BOŞ DEĞİL”

Yanardağ’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Böyle zor ve sıkıntılı bir süreçte, geçtiğimiz günlerde Merdan Yanardağ özelinde iktidarın hedef alması anlamında hem bir dayanışma ziyareti gerçekleştirmek, hem de tanışmak istedik. Bu meydan boş değil, TELE1’in yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu gerçekleştirecekleri sempozyum hakkında bilgi de veren Kablan şunları söyledi:

“Bu vesileyle bu hafta sonu Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacağımız bir uluslararası sempozyumun da bilgilendirmesini yapmak istedik. Sempozyumumuzun başlığı ‘Savaş, göç mültecilik kıskacında emek sempozyumu’. Dört oturumlu bir sempozyum olacak ve iki gün devam edecek. Hem sorunları tartışıp tanımlayacağımız hem de emek alanında karşı karşıya kaldığımız ülkemizdeki göçmenlik ve mültecilik konusunu ele alacağız. Diğer bir oturumda da Ürdün’den, Lübnan’dan, Yunanistan’dan, Almanya’dan konuklarımız olacak. Uluslararası sendika ve emek örgütleri emeklerini aktaracak. İkinci gün göçmenliğin, mülteciliğin kadın yüzünü konuşacağız. Son oturumumuzda da bir forum yapacağız. Siyasi partilere, kurumlara ve ülkemizde göçmen olarak bulunanlara açık olan bir forum olacak. Özellikle ülkemizde AKP iktidarının bu meseleyi hem içte hem de dışta farklı politik argümanlar olarak kullanması ve ötekileştirici dil kullanmalarına karşı bir platform oluşturmak istedik. Bu sempozyumun aslında çıkış amacı bu.”

YANARDAĞ TEŞEKKÜR ETTİ

“TELE1 ailesi olarak mutlu olduk” diyen Yanardağ, KESK temsilcilerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

KESK’İN SEMPOZYUMU 24 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

KESK’in “Savaş, göç, mültecilik kıskacında emek” başlıklı sempozyumu 24-25 Eylül tarihleri arasında Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dört oturumdan oluşacak sempozyuma Türkiye’den birçok akademisyen ve STK temsilcisi katılırken, farklı ülkelerden de birçok konuk söz alacak. Sempozyum, 24 Eylül Cumartesi günü saat 10.15’teki açılış oturumuyla başlayıp 25 Eylül’deki forum ile son bulacak.