Keşif bitti! Kadir Şeker’in avukatları tahliye bekliyor…

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 7:30 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 2:28 pm

Avukat Çağdaş Çelik Kadir Şeker’in son durumuyla ilgili Tele1’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayşe D.’nin medya yer alan ‘ifade değiştirdiği’ şeklindeki haberlerinin doğruyu yansıtmadığını ve iki gün içerisinde hukuki olarak incelendiğinde suç vasfında değişmeye binayen Kadir Şeker’in adli kontrol şartı ile de olsa tahliye edilmesini beklediklerini kaydetti.

Konya’da kız arkadaşını döven Özgür Duran’ı engellemek isterken ölümüne yol açan ve tutuklanan Kadir Şeker’e destek olmak ve dosyayı incelemek üzere bölgeye giden avukatlardan Çağdaş Çelik davayla ilgili son gelişmeleri aktardı. Konuyla ilgili TELE1’e değerlendirmelerde bulunan Çelik; “Bugün ya da önümüzdeki 2 gün içerisinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Keşif işlemlerinin sonuçlandığını, toplanması gereken delillerin toplandığını kaydeden Çelik, “İki gün içerisinde hukuki olarak incelendiğinde suç vasfında değişmeye binayen Kadir Şeker’in adli kontrol şartı ile de olsa tahliye edilmesini beklediklerini ancak henüz  avukatları tarafından yapılan itiraz sonuçlandığını biliyorum. Hep birlikte kararı bekliyoruz.diye konuştu.

AYŞE D. İFADE DEĞİŞTİRDİ Mİ?

Çeşitli medya organlarında yer alan ve kadının ifade değiştirdiği’ şeklindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirten Avukat Çağdaş Çelik özetle şöyle konuştu:

Kadir’i suçladığı yönündeki haberler doğru değil, Ayşe D. olay esnasında yardım çığlığı attığını doğruladı. Ayşe D. Özgür’ün bıçaklanma anını keşif sırasında da görmediğini belirtti. İlk ifadesinde Özgür Duran’ın eşi olduğunu söylemiş ancak evli değiller, erkek arkadaşı olduğu ortaya çıktı.


Ne olmuştu?

Daha önceki ifadesinde geçen yıl mayıs ayında tanıştığı Özgür Duran ile 4 ay önce Antalya’dan Konya’ya gelip yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını, olay günü Duran’ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını söyleyen Ayşe D’nin ifade değiştirdiği iddia edilmişti.

ONUN İÇİN 3 ÇOCUĞUMU BIRAKTIM’

DHA’ya konuşan Ayşe D., Özgür Duran için üç çocuğunu bıraktığını, kendisiyle severek birlikte olduğunu belirterek şunları söylemişti.

”Ben Özgür’le severek birlikte oldum. Onun için üç çocuğumu bıraktım. Bir süre Eskişehir’de yaşadık. Dört ay önce Konya’ya geldik. Olay günü Özgür alkollüydü. Evde kavga ettik. Evden çıkıp, parka gittim. Tek başıma ağlıyordum. Özgür’e ‘Aramızdaki sorunu konuşup, halledelim’ dedim. Özgür yanıma geldi. Bağrışmaya başladık. Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sıra yanımıza ismini sonradan öğrendiğim Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü. Özgür’e ‘Neden bayanı rahatsız ediyorsun?’ dedi. Özgür de ‘Biz birlikteyiz’ diye yanıt verdi. ‘Nikahlı karın mı?’ diye sordu. Ben de ‘Evet ablacım, o benim eşim sen git’ dedim. Kadir’in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi. Karşılıklı bir şeyler söylerken, aralarında boğuşma yaşandı”

 

Kurtardığı kadın ifade değiştirdi: Kadir Şeker neden bıçakladı bilmiyorum

İFADE Mİ DEĞİŞTİRDİ?