Kendisini uyaran doktoru darbeden saldırgan tutuklandı

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 3:55 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 5:16 pm

İstanbul’da aile hekimi Mahmut Doğan’a saldıran Yasin İ. isimli kişi ‘Basit yaralama’ suçundan tutuklandı.

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan Çınar Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor Mahmut Doğan’a yumruk ve tekmelerle saldıran Yasin İ. olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştı.

Saldırgan Bağcılar Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi. Adliyede ilk olarak savcıya ifade veren saldırgan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: OLAY İSTEMEDEN BU NOKTAYA GELDİ

Yasin İ, hakimlikte verdiği ifadede, “Lavabo ihtiyacımı gidermek için sağlık ocağına girdim. Lavaboda sigara içmedim, ihtiyacımı giderdim. Çıkınca da doktorla karşılaştım. Bana tuvalete girmek için izin almam gerektiğini söyledi. Ben de özür dileyerek, çıkışa yöneldim. Ancak beni takip etti ve çıkışta aramızda bir arbede yaşandı. Olay istemeden bu noktaya geldi” dedi.

Hakimlik saldırganın ‘Basit yaralama’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli, cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarıldığı sırada, gazetecilerin ‘Neden doktora saldırdınız?’ sorusuna, ‘Kendisi saldırdı’ karşılığını verdi.

Kendisine yardımcı olmaya çalışan doktoru yaralayan saldırgan gözaltına alındı