Kendisini polis olarak tanıttı, Suudi Arabistanlı kadının tüm servetini kaptı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 1:14 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 1:14 pm

İstanbul’da Suudi Arabistanlı kadın, kendisini polis olarak tanıtan şüpheliye evinde bulunan tüm servetini kaptırdı. Polisin kimliğini tespit ettiği şüpheli tutuklandı.

İstanbul’da Suudi Arabistan uyruklu H.Ş., kendisini telefonla arayarak polis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırdığını söyleyerek polise başvurdu. H.Ş., poliste verdiği ifadesinde terör örgütünün banka hesaplarını ele geçirdiğini bu nedenle tüm parasını kendilerine emanet etmesini isteyen kişilere inandığını söyleyerek “Tüm paramı, altınlarımı bir poşete koyarak bana söylenen yere götürerek teslim ettim. Ancak daha sonra dolandırıldığımı anladım” dedi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek parayı alan şüphelinin eşkalini, ardından kimliğini belirledi. Şüphelilerin para ve altın dolu poşeti aldıktan sonra dolaştıkları anları bir güvenlik kamerası kaydetti. Şüpheli Sinan E.(27)’yi Bahçelievler’de gözaltına aldı. Şüphelinin daha önceden 4 suç kaydı olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, şüphelinin suç ortaklarını yakalamak için çalışma başlattı.

TFF Başkanı Büyükekşi’den Süper Kupa’yı 5 yıllığına Suudi Arabistan’a verme sinyali

(DHA)

Kaynak: DHA