Kendisini bıçaklayan gaspçı kaçmasın diye, yaralı halde saldırganın bacağına sarıldı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 8:13 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:29 pm

Beşiktaş’ta telefonu ve parası gasbedilen kişi, gaspçıların peşinden gidince bıçaklandı. Yaralı kişi, saldırganın bacağına sarılarak kaçmasını engelledi. Gaspçı yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, 1 Şubat Salı günü Sinanpaşa Mahallesinde sabah saatlerinde meydana geldi. Khal Mohammad Azimi, caddede yürürken iki kişi tarafından telefonu ve parası gasbedildi. Şüphelilerin peşinden koşan Azimi, gaspçılar tarafından darbedilerek bıçaklandı. Bıçaklanmasına rağmen saldırganların kaçmasını engellemek isteyen Azimi, gaspçının ayağına sarıldı. Bir süre sonra araya giren vatandaşların iknaları sonucu bıçağını fırlatan gaspçı ve arkadaşı olay yerinden kaçtı. Azimi, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ŞÜPHELİ KADİR E. TUTUKLANDI

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı ve Mahalle bekçileri olayla ilgili çalışma başlattı. Yaralı, hastaneye kaldırıldıktan sonra olay yerindeki güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerin eşkali belirlendi. Azimi’yi gasbeden şüpheli Kadir E., Köyiçi caddesi üzerinde yakalanarak gözaltına alındı. Kadir E. polis merkezindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından “yağma(Gasp)” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gasbedilen Khal Mohammad Azimi ise İl Göç İdaresi yetkilerine teslim edildi.

17 ile 20 yaşlarındaki gasp çetesi çökertildi