‘Ağabey’ demeyen yengesini biri gözünden defalarca kez bıçakladı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 1:28 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 1:30 pm

Hatay’da Recep İlgar ‘önce elini öpmeyen yeğenini dövdü, sonra da ‘ağabey’ demediği için’ annesini biri sol gözünden defalarca kez bıçakladı. Saldırgan erkek tutuklandı, saldırıya uğrayan Mehtap İlgar ise sol gözünü kaybetti.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 26 Ocak’ta bir okulda sözleşmeli olarak fizik öğretmenliği yapan Mehtap İlgar, çocukları 5 yaşındaki Eylül ile 2,5 yaşındaki Asya’yı alt katta oturan kayınpederinin evine gönderdi.

Ailesiyle birlikte yaşayan Recep İlgar, yeğenlerinden elini öpmesini istedi. Ancak yeğeni amcasının elini öpmedi. Bunun üzerine Recep İlgar, yeğeninin elindeki oyuncağı pencereden atıp, onu dövdü.

Kızının ağladığını duyan anne Mehtap İlgar, alt kata indi. Recep İlgar, bu kez de kendisine ağabey demediği gerekçesiyle Mehtap İlgar’a yumruklarla saldırdı. Evin mutfağından 2 bıçak alan Recep İlgar, Mehtap İlgar’ı biri gözünden olmak üzere defalarca kez bıçakladı. Kayınvalide Aysel İlgar ise pencereye çıkıp sokaktaki komşularından yardım istedi.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Mehtap İlgar, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir hafta boyunca yoğun bakımda tedavi gören Mehtap İlgar, yaşam savaşını kazandı, ancak sol gözü görme yetisini kaybetti.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI 

Hayati riski atlatan Mehtap İlgar, DHA muhabirine yaşadıklarını anlattı. Mehtap İlgar, hala olayın şokunu atlamadığını belirterek, bir gözünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. İlgar, eşinin ve ailesinin desteğiyle bugünleri atlatmaya çalışacaklarını, tedavisi bittikten sonra olaya şahit olan çocuklarıyla birlikte psikolojik destek alacaklarını ifade etti. İlgar, kayınbiraderinden şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtirken, kocası İrfan İlgar da eşinin yanında olduğunu dile getirdi.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Öte yandan saldırıdan sonra kaçan Recep İlgar Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘OĞLUM İDAM EDİLSİN’

Saldırganın annesi Aysel İlgar ise olayı “Ağlama ve bağrışma sesleri üzerine odaya geldim ve gelinimi kanlar içinde gördüm. O anda kendimi kaybettim. Oğluma gücümün yetmemesi üzerine hemen komşulardan yardım istedim. Gelinim suçsuz, o melek gibi bir kız. Cani oğlumun en ağır şekilde cezalandırılmasını ve idam edilmesini istiyorum” diye anlattı.

EDİTÖR NOTU: SALDIRGANIN FOTOĞRAFI HABER KAYNAĞI DHA TARAFINDAN BUZLANMIŞTIR