İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan ABD’li asker için Pentagon’dan açıklama

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 6:05 am - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 6:05 am

ABD’li asker  Aaron Bushnell, Washington’da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yaktı. Hayatını kaybeden asker için Pentagon sözcüsü, “Kesinlikle trajik bir olay” açıklaması yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in Filistin’deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek ABD’li ask erin kendisini ateşe vermesiyle ilgili açıklama yapıldı.

ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde “Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim”, “Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” dedikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe verdi.

Kamuflaj elbisesi içindeki Bushnell, nefesi kesilene kadar “Filistin’e özgürlük!” diye bağırdı.

PENTAGON SÖZCÜSÜ: “TRAJİK BİR OLAY”

ABD’li asker İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı!

Yaşamını yitirdiği açıklanan Bushnell ile ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) açıklama geldi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “ABD Hava Kuvvetlerinin, havacının ölümünü doğruladığını biliyorum. En yakın akrabaların bildirimleri tamamlandıktan 24 saat sonra ek bilgi sağlamayı planlıyorlar. Kesinlikle trajik bir olay. Havacının ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

ABD tarafından, İsrail’e sağlanan silah ve ekipmanın Gazze’de siviller üzerinde kullanılmasının, ABD ordu personelini rahatsız edip etmediği sorusu üzerine Ryder, İsrail’i “sarsılmaz” şekilde desteklemeye devam edeceklerini, İsrail’e Gazze’de sivil güvenliği ve insani yardımı dikkate alması yönünde beklentileri de iletmeyi sürdüreceklerini söylemekle yetindi.

POLİS DEPARTMANINA SORUN

Ryder, olayın, Washington DC Metropolitan Polis Departmanı tarafından takip edildiğini kaydederek, bu konudaki soruların onlara sorulması gerektiğini söyledi.

ABD’li asker  Aaron Bushnell, Washington’da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yaktı.

ABD’li asker  Aaron Bushnell, Washington’da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yaktı.

Kaynak: TELE1