Kendini tuvalete kilitledi, polise yumruk attı! Gözaltına alınmamak için yapmadığını bırakmadı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:28 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 2:28 pm

İstanbul’da elektrikli motosiklet ile ters yöne giren ve bekçiler tarafından durdurulan kadın olay yerinden kaçarak akaryakıt istasyonunun tuvaletine sığındı. Kendini tuvalete kilitleyen ve 45 dakika boyunca çıkmayan kadın, daha sonra polise yumruk atıp, ‘beni taciz ediyorsunuz’ ifadesini kullandı. Kadın, son aşamada ise ‘kalbim kötü oldu ambulans çağırın’ talebinde bulundu.

İstanbul’un Karaköy ilçesinde elektrikli motosiklet ile trafiğe çıkan bir kadın, aracıyla ters yöne girdi. Kendisini durdurup kimlik kontrolü yapmak isteyen polis ve bekçilere hakaret eden kadın, gözaltına alınmamak için yapmadığını bırakmadı.

Olay, İstanbul Karaköy’de Cuma günü saat 06.00 sularında meydana geldi. Sabah erken saatlerde cadde üzerinde ters yönde seyreden ve trafiği tehlikeye atan 23 yaşındaki Melike D., bekçiler tarafından durduruldu.

Bekçiler, kadının şüpheli davranışları sebebiyle kimlik kontrolü yapmak istedi. Fakat Melike D., kimliğini vermeyi reddederek bekçilere hakaretler savurarak olay yerinden kaçtı. Bekçilerin takibi sonucunda kadının bir akaryakıt istasyonunun tuvaletine girdiği belirlendi ve olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

Karaköy Polis Merkezi Amirliği ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı ve kadını gözaltına almak istedi. Ancak Melike D., tuvalete girme bahanesiyle kişisel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı ve yaklaşık 45 dakika boyunca tuvaletten çıkmadı. Kadın nihayet çıktığında polis tarafından gözaltına alınmak istendi, ancak bu sefer de polise direnerek hakaretlerde bulundu. Melike D., bir polis memurunun gözüne yumruk atarak saldırdı ve polis otosuna bindirilirken de bel altına tekme attı. Güçlükle kontrol altına alınabilen kadın, polis memurunun saçını kopararak ve yere küfürler yazarak olayı daha da şiddetlendirdi. Tüm bu yaşananlar güvenlik kameraları ve cep telefonları tarafından kaydedildi.

Melike D. kelepçelenerek nezarethaneye götürüldü ve üst araması yapıldı. El çantasının içerisinde bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Emniyet görevlileri, olaya karışan 5 polis memurunun şikayetçi olduğu suçlamalarla Melike D. hakkında adli işlem başlattı. “Görevi yaptırmamak için direnme”, “trafik güvenliğini tehlikeye atmak”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” ve “kasten yaralama” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen kadın, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara’da okul içerisinde bekleyen polise yumruk atıldı