Kemer takmayan yolcu yüzünden uçak geri döndü! Uçaktan polis indirdi

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 11:15 am

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Elazığ seferinde emniyet kemeri takmayan bir yolcu yüzünden uçak pist başından geri döndü. Pilot yolcunun ‘Uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu’ gerekçesiyle uçaktan indirilmesini istedi. Yolcu polis eşliğinde uçaktan indirildi.

THY’nin İstanbul – Elazığ seferinde uçakta kalkış öncesi kemer takma anonsu yapılmasının ardından kabin ekibi yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını tek tek kontrol etti. Bu sırada kabin memuru bir yolcunun kemer takmadığını fark etti ve kendisini uyardı. Kendisine uyaran kabin ekibine aldırış etmeyen yolcu ‘Kemer beni rahatsız ediyor takmak istemiyorum’ diyerek uyarıya aldırış etmedi. Bunun üzerine kabin memuru durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.

THY yine fazla bilet sattı! Öğrenciler yurt giriş tarihlerini kaçırdı

UÇAK GERİ DÖNÜNCE KEMER TAKMAYI KABUL ETTİ

Elazığ seferi öncesi kalkış için İstanbul Havalimanı’nda pist başına ilerleyen uçağın kaptan pilotu emniyet kemeri takmayan yolcunun uçuş güvenliğini tehlikeye sokmasını gerekçe göstererek pist başından geri dönme kararı aldı. Uçak park pozisyonuna geri dönerken yolcu bu sefer kemer takmayı kabul etti. Uçağın pilotu yolcunu uçaktan indirilmesini istedi. Bu sırada yolcu ile tartışma yaşandı ve uçağa polis ekipleri çağırılırken, uçakta sorun çıkaran yolcu polis eşliğinde indirildi.

Olay nedeniyle THY’nin İstanbul-Elazığ seferi gecikmeli olarak gerçekleşti