THY yine fazla bilet sattı! Öğrenciler yurt giriş tarihlerini kaçırdı

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 1:01 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 1:02 pm

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Edinburg uçuşu için bilet alan öğrenciler, fazla bilet satma skandalı nedeniyle uçağa alınmadılar. Yurt dışında eğitim gören öğrenciler yurtlarına giriş tarihlerini kaçırdı.

Türk Hava Yolları (THY), fazla bilet satışıyla (overbooking) yeniden gündeme geldi.

Bu sabah 07.30’da gerçekleşecek İstanbul-Edinburg uçuşu için havalimanına giden bir grup üniversite öğrencisi yolcu, THY’nin ‘overbooking’ skandalı nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Şirketin uçak kapasitesinden fazla yer satması üniversite öğrencilerinin uçağa alınmamasına neden oldu. Öğrenciler, yurtlarına giriş saati ve tarihini kaçırma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

MAĞDURİYET ENGELLENEMEDİ

Üniversite öğrencisi kızının da uçuşa alınmadığını belirten Esat Temimhan, THY’nin öğrencilere mağduriyet yaşattığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Üniversite öğrencisi kızım uçuşa alınmayınca evimize geri dönmek zorunda kaldık. Sadece İstanbul-Edinburg uçuşu için değil Londra gibi birçok farklı bölgeye uçuşu olan öğrenciler de ‘fazla bilet’ satışı nedeniyle uçaklara alınmadı. Kızım akşam yurduna giriş yapacaktı ancak uçuşa alınmayınca yarın üniversite yurduna giriş yapıp yapamayağı belirsiz. THY uçuşa almadığı öğrencilere 400 Euro tazminat ödedi ancak kızımda dahil uçuş rezervasyonu olan üniversite öğrencilerinin yurda giriş saati ve tarihini kaçırmasına yol açtı”

Mehmet Akif Ersoy uçağa binemeyince THY ile atıştı! Birbirlerini yalanladılar

NE OLMUŞTU?

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, daha önce, THY’nin fazla bilet sattığını iddia etmiş ve havaalanına zamanında gitmesine rağmen uçağa alınmadığını söylemişti. THY ise Ersoy’un iddiasını yalanlamış, Basın Müşaviri Yahya Üstün ise “Yayına geç kalmak olmaz biliyorsun, uçağa da öyle. Tüm kayıtları inceledik, kuralların belirlediği saatten sonra gelmişsin” demişti.

Ersoy ise Üstün’e yanıt vererek “Uçağa geç kalmadım. 45 dakikadan önce oradaydım. Kontuarda oyaladılar bir süre. Bilet değişikliğinden de asla bahsetmediler. Yeni bilet alacaksınız dediler. Daha sonra orada biri yardımcı oldu ve o görevli biletimi fark ödeyerek değiştirmemi sağladı. Tüm kayıtları incelerken bunları da dikkate alırsınız belki” demişti.