Kemal Öztürk’ün ‘Manşetleri bana yolluyor’ iddiasına ilk cevap geldi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2019 Pazartesi 10:58 am - Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 1:45 pm

Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü,  Erdoğan’ın eski danışmanı Kemal Öztürk’ün “gazete manşetini bana gönderiyordu, ‘Uygun mudur’ diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” sözlerine ilk cevap yandaş, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Ali Karahasanoğlu’ndan geldi.

Bir dönem başbakanlıkta basın danışmanlığı yapan, daha sonra Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğü görevine atanan Kemal Öztürk, söz konusu dönemlerle ilgili açıklamalarda bulunmuş, “Bugün bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderiyordu, ‘Uygun mudur’ diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” demişti.

AKP iktidarları döneminde yeniden dizayn edilen ‘Havuz medyasının’  yakın tanığı Kemal Öztürk’e ilk cevap yandaş, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Ali Karahasanoğlu’ndan geldi.

Erdoğan’ın eski danışmanı fena vurdu! Manşetleri bir gün önceden bana gönderip “uygun mu” diye soruyorlardı

“Ama sen, yayınlanmış manşetleri alıp…” 

Öztürk’e manşetleri yollamadıklarını söyleyen Karahasanoğlu, “Ben de diyorum ki, “Biz, manşetleri sana yollamadık. Ama sen, yayınlanmış manşetleri alıp, Erdoğan’a düşmanlık edenleri sevindirmek için, bize ceza verilmesine destek oldun”  sözleri ile Öztürk’ü hedef gösterdi.

Karahasanoğlu bugünkü yazısında, “FETÖ’cünün isteğini kabul etmiş, “FETÖ’cülükle suçlanan kişi hakkında yapılan haber sebebi ile, Akit’in resmi ilanlarının kesilmesi gerekir’ demiş” ifadelerini kullandı.