Kemal Öztürk, Kim o Genel Yayın Yönetmeni? Açıkla… Açıklamazsan yalancısın

Yayın tarihi: 17 Kasım 2019 Pazar 4:55 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2019 Pazar 4:59 pm

Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü, Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Kemal Öztürk, Çağlar Cilara’ya, bazı yayın yönetmenlerinin kendisine önceden Manşetleri gönderip, ‘ Uygun mu diye’ sorduğunu söyledi ama isim açıklamadı. Her genel yayın yönetmenini töhmet altında bıraktı. Tele1, yandaş mahallesinden ayrılınca konuşan Kemal Öztürk’ü bu isimleri açıklamaya davet ediyor. Açıklamadığı taktirde yalancı duruma düşecektir.

Bir dönem başbakanlıkta basın danışmanlığı yapan, daha sonra Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğü görevine gelen Kemal Öztürk, söz konusu dönemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, 2007-2011 arası, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaptığını belirtti.

Öztürk, “Ama şunu söyleyeyim: Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı. Ve ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. “Uygun mudur” diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” dedi.

Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, isimleri ifşa etmeyeceğini belirterek “Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum” diye konuştu.