Kemal Özkiraz, Muharrem İnce’nin ‘hormonlu anketler’inin arkasındaki AKP bağlantılarını açıkladı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 3:26 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 3:26 pm

TELE1’de katıldığı programda Muharrem İnce için hazırlanmış “Hormonlu anketlerin kaynağını açıklayacağım” diyen Avrasya Araştırma Kurucusu Kemal Özkiraz sosyal medyadan yaptığı açıklamada anketleri hazırlayanların isimlerini  sayarak AKP ile olan bağlantılarını tek tek anlattı.

Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz, kendisine ‘tetikçi’ diyen Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye tepki gösterdi. TELE1’de katıldığı programda Muharrem İnce ile ilgili anketlerin ‘hormonlu’ olduğunu belirten Özkiraz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, anketleri hazırlayanlarla ilgili iddialarda bulunarak AKP ile olan bağlantılarını açıkladı.

Paylaşımlarına 18 Mart’ta yaptığı bir açıklamayı alıntılayarak başlayan Özkiraz, “O tarihten sonra İnce ile doğrudan bağlantılı bir kişi tarafından hem bana hem sosyal medyaya bir anket servis edildi. O ankette İnce ve MP aşırı derecede abartılmıştı. İyi Parti’nin oyları ise yüzde 4 seviyelerine kadar geriletilmişti.

Özkiraz hazırlanan anketi düzmece olarak nitelendirerek, “Peki bu düzmece raporu kimler hazırlamış? Yüzüncü yıl enstitüsü ve Ankara analitik isimli bir yerlerde hazırlanmış. Kurumun başkanı Fidel Okan(benim de tanıdığım avukat) Diğer isimler çok ilginç. 1- Ali Çakı Eski başbakanlık müsteşar yardımcısı, yakınlarını istisnai kadrodan devlet memurluğuna aramaktan soruşturma geçirmiş. 2-Murat Sözen AKP’nin iktidar olmasıyla başbakanlık müsteşar yardımcısı 3-Prof.Dr.M.Emin Çağıran Kanal İstanbul’u tez konusu yapmış, AKP’nin arka bahçesi Hacı Bayram Üniversitesinde görevli. En bombası sonuncusu. Ekonomist Şefik Çalışkan, kendi ifadeleri ile AKP’nin ekonomi modelinin fikir babası ve en yılmaz savunucusu.

Özkiraz: Hormonlu anketlerin kaynağını 17 Nisan’da açıklayacağım

“KONUMUZ SAHTE ANKETLER”

Özkiraz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Muharrem İnce isimli saray stepnesi dün benim için tetikçi demiş.

Uyduruk anketler yapıyormuşuz.

Bu arada bunu söylerken -benimle evlenmeden çok önce- CHPli belediyede çalışan eşimi de konuşmuş.

Parti sözcüsünün eşinin 5li çetede çalışmasının normal olduğunu savunurken , benim eşimin bir kamu kurumunda çalışmış olmasını diline dolamaya da hiç utanmamış.

Okumuş, eğitim almış bir kadının “erkek torpili olmadan” bir kamu kurumunda çalışabileceğine inanmayan tüm mağara kaçkını ilkeller gibi içindeki önyargıyı dışa vurmuş. Amaçlarına hizmet ettiği kadın düşmanlarıyla bu noktada da hiç ayrışmamış.

Ama konumuz bu değil. Çünkü bu yaşına kadar insan olamamış ilkel bir insansıya eğitim verecek kadar boş vaktim yok.

Bugün konumuz sahte anketler ve İnce’nin arkasındaki derin destekler…”

” ‘5 YERDEN TEYİT EDİLDİ’ DEMİŞTİ”

“Takip edenler bilir 18 Mart tarihinde “yakın zamanda ince ve partisi lehine manipülasyonlar olacağını” söylemiştim.

O tarihten sonra İnce ile doğrudan bağlantılı bir kişi tarafından hem bana hem sosyal medyaya bir anket servis edildi.

O ankette İnce ve MP aşırı derecede abartılmıştı.

İyi Parti’nin oyları ise yüzde 4 seviyelerine kadar geriletilmişti.

Sözde çalışmanın çok komik olduğunu söylediğimde anketleri yayınlayan kişi “bence de komik ama 5 yerden teyit edildi, yakında herşey böyle olacak” demişti. (Ekran görüntülerini altta paylaşıyorum)”

AKP ‘Muharrem İnce faktörü’ dedi anket açıkladı!

İSİM VERDİ

“Peki bu düzmece raporu kimler hazırlamış? Yüzüncü yıl enstitüsü ve Ankara analitik isimli bir yerlerde hazırlanmış. Kurumun başkanı Fidel Okan(benim de tanıdığım avukat) Diğer isimler çok ilginç. 1- Ali Çakı Eski başbakanlık müsteşar yardımcısı, yakınlarını istisnai kadrodan devlet memurluğuna aramaktan soruşturma geçirmiş. 2-Murat Sözen AKP’nin iktidar olmasıyla başbakanlık müsteşar yardımcısı 3-Prof.Dr.M.Emin Çağıran Kanal İstanbul’u tez konusu yapmış, AKP’nin arka bahçesi Hacibayram Üniversitesinde görevli

En bombası sonuncusu. Ekonomist Şefik Çalışkan, kendi ifadeleri ile AKP’nin ekonomi modelinin fikir babası ve en yılmaz savunucusu.”

“SARAY ÇEKİRGESİ”

Ne tesadüf değil mi? Bir yıldır ortak metinler hazırlayan muhalefetin listesini eski akpliler doldurdu diye dün zıp zıp zıplayan saray Çekirgesinin oylarını artırmak için çalışan, manuplasyon yapan kişilerin hepsi Erdoğan ve onun tezleriyle doğrudan bağlantılı. Üstelik bu manipülasyon raporları paylaşıldıktan sonra birden bire saray anketçileri birebir aynı rakamları paylaşmaya başlamış.

“FİDEL OKAN MEMLEKET PARTİSİ 1. SIRA MİLLETVİKİLİ ADAYI”

Muharrem İnce benim bunlarla ilgim yok diyebilir mi?

Diyemez çünkü enstitü başkanı olan ve bu anketleri paylaşan Fidel Okan Memleket Partisi Manisa 1.sira adayı oldu.

Kimin nereden aday olduğu beni ilgilendirmiyor elbette, üstelik Fidel bey eski bir dostumdur Allah muvaffak etsin. Ama işi anket yapmak olan insanlara tetikçi deyip, işaret fişeği olarak kullanılan anketleri dağıtmamalıydı”

“TEYİT ALINAN 5 YER NERESİ”

Bir de kafama takılan bir konu daha var. Ben bu anketler çok komik olmuş dediğimde “10 güne sonuçların böyle çıktığı resmen ortaya çıkar…/… Veriler 5 yerden teyit edildi” cümlesindeki teyit alınan 5 yer neresi acaba? Ayrıca 10 gün sonra tüm anket sonuçlarının böyle çıkacağı nereden biliniyordu?

İnce isimli mağara adamı siyasi tartışmalarda aile/kadın konusunu bir tarafa bırakıp bunlara cevap versin bakalım. Bu anketler nereden finanse edildi? Nerede kurgulandı? Yenimahalle mi yoksa Beştepe mi?

“HABERSİZ ÖZEL YAZIŞMAYI PAYLAŞMADIM”

Bu arada atlamışım. Raporda imzası olan eski müsteşar yardımcısının biri de memleket Partisi Bursa 1. sıradan aday olmuş 🙂

Bir de bunları paylaşacağımı yazışmayı yaptığım Fidel Okan’a söylemiştim. Yani kişilerden habersiz bir özel yazışmayı paylaşmadım.