Kılıçdaroğlu: Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail ile pazarlık yapıldı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 3:32 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 4:47 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara Şehidi Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Mavi Marmara olayını biliyorsunuz. Şehitlerimiz var. Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail ile pazarlık yapıldı” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara Şehidi Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara saldırısına ilişkin İsrail ile şehitlerin kanı üzerinden pazarlık yapıldığını öne sürerek, “Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu dava bitmiş bir dava değildir. Bu dava kapatmış değiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Kendi vatandaşınızın hakkını hukukunu korumayacaksanız ne yapacaksınız? O yüzden geldim oturdum konuştuk, dertleştik. Olayı anlatan kardeşimiz gözyaşlarını tutamadı. Hala bu acı yaşanıyor. Bunu çözmek zorundayız. Bazı istekleri oldu takipçisi olacağız. Uluslararası sularda bizim insanlarımız katlediliyorsa ve bunların hakkı hukuku aranmıyorsa gece yarısı anlaşma ile sözde barış zemini yaratılmak isteniyorsa… Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, şehit ailesine ziyareti sonrası Türkiye’ye resmi ziyarete gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“HER TÜRLÜ HAKARETİ YAPTIĞINIZ KİŞİYLE KUCAKLAŞIYORSUNUZ”

Değerli basın mensupları bu vesile ile bir konuya daha değinmek isterim. Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız kişiyle kucaklaşıyorsunuz. 3-5 dolar için bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kaldırması mümkün değildir. Bizim kaldırmamız mümkün değil. Bu ülkenin bir itibarı vardır saygınlığı vardır. Siz nasıl bu ülkenin itibarını saygınlığını 3-5 kuruş nasıl yerle bir edersiniz? Türkiye topraklarında bir cinayet işleniyor ve Selman gelmeden önce dosya kapatılıyor. O dosya da bizim için kapanmış değildir. Gereğini yağacağız. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinde gider insanları bir konsoloslukta öldürürüm sonra üstünü kapatırız.. Böyle bir hevese kapılmasın.  Dersi vermezseniz öyle bir hevese kapılanlar olur.

“ERDOĞAN İLE OYNUYORLAR BİLİYORUM”

Bu dersi vermek zorundayız. Bu da bizim hedeflerimizden birisi. Türkiye’nin itibarını hiç kimse gölge düşüremez. Erdoğan ile oynuyorlar biliyorum. Aynı kayığa bindiler onu da gayet biliyorum. Aynı kayığa binebilirsiniz dosyanın üstünü örtebilirsiniz. Ama Allah’ın izniyle yakında iktidar olacağız. Dosyaların nasıl açıldığını hesapların nasıl sorulduğunu Türkiye’nin itibarının nasıl korunduğunu tüm dünyaya duyuracağız. Bu ülke itibarlı bir ülkedir. Ülkenin itibarını devleti yöneten birisi ayakları altına alamaz.

“HATİCE CENGİZ BASKI ALTINDA”

Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun “Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ile görüşecek misiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Aslında görüşmek için kendisinden talebim oldu fakat baskı altında dolayısıyla görüşme gerçekleşemedi. Ama medya önünde rahatlıkla söyleyebilirim. Kendisi ve öldürülen nişanlısını hakkını arayacağız.”

“İKTİDARDAYKEN ADALARDAKİ SİLAHLARIN NE OLACAĞINI  ONLARA GÖSTERECEĞİZ”

İktidarın Yunanistan ile gerilimde üst perdeden konuşması hakkındaki düşünceleri soran bir basın mensubuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“Erdoğan dış politikada üst perdeden konuşuyor tabii. Atarım keserim kırarım şunu yaparım bunu yaparım…. Hayatın gerçeğine baktığınızda hiçbir şey yapmayan eli kolu bağlı bir anlamda egemen güçlere teslim olmuş bir havası var. Şunu söylemek isterim iktidarı değişecek. İktidar olacağız. Yunan yöneticileri bizim Kuvayi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. Hangi gelenekten olduğumuzu biliyorlar. Ülkenin çıkarlarını koruduğumuzu biliyorlar. O yöneticiler rahmetli Ecevit ve Erbakan’ı iyi biliyorlar. Şimdi konuşsunlar. İktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağınız biz onlara göstereceğiz.”

 

Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı