Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gürsel Tekin’ açıklaması

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 11:13 am - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 11:16 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözleriyle ilgili, “Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş” dediği öğrenildi. 

CHP’li Gürsel Tekin, geçtiğimiz hafta katıldığı bir TV programın HDP’ye bakanlık verilebileceği söyledi. Tekin, sözleri İYİ Parti’de büyük bir rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener,  Tekin’in CHP’nin ‘kilit taşlarından’ biri olduğunu iddia ederken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin görüşlerini sadece grup başkanvekilleri, parti sözcüsü ve genel başkanın deklare edebileceğini belirterek, “Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur” dedi.

Merdan Yanardağ’dan Akşener’e tepki: Kilit taşı olarak Gürsel Tekin’i mi buldunuz?

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nin basın kapalı toplantısında Gürsel Tekin’in sözleri ve  “6’lı masa kendi içinde kavga ediyor” iddiası hakkında konuştu.

“YETKİSİ OLMAYAN BİR KONUDA AÇIKLAMA YAPMIŞ”

Kılıçdaroğlu’nun Tekin’in açıklamalarına ilişkin, “Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır” dediği öğrenildi.

“CUMHUR’UN DAYATTIĞI DEĞİL GERÇEK GÜNDEMİ KONUŞACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya ilişkin tartışmalar hakkında “Bunların hepsi iktidar sıkıştığı için gündem değiştirme kaynaklı yapılan haberler. Bu çabalara su taşımamak gerek. Cumhur’un bize dayattığı gündemi değil, gerçek gündemi konuşmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Merdan Yanardağ’dan Akşener’e tepki: Kilit taşı olarak Gürsel Tekin’i mi buldunuz?