Merdan Yanardağ’dan Akşener’e tepki: Kilit taşı olarak Gürsel Tekin’i mi buldunuz?

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 10:19 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 10:39 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Akşener’in ‘Gürsel Tekin CHP’nin kilit taşlarından’ ifadesine tepki gösterdi. Yanardağ, “CHP’nin kilit taşı niteliğinde bir sürü vekili var bula bula tek kilit taşı Gürsel Tekin’i mi buldular?” dedi.

CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye Bakanlık verilebilir’ sözlerinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Tekin’i ‘CHP’nin kilit taşlarından’ biri olarak değerlendirdi. İYİ Partili isimler de Tekin’e tepki gösterdi.

Akşener Tekin ile ilgili şunları söyledi:

“Gürsel Bey üzerinden konuşuyorsunuz. Bugünün tartışması o. Sayın Gürsel Tekin çok tecrübeli, CHP’nin kilit taşlarından bir tanesidir. Dolayısı ile böyle bir cümle kurduğuna göre, böyle bir kanaat belirttiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. Biz, o masada İYİ Parti olarak, hiçbir siyasi partinin başka siyasi partilerle nasıl ilişki kuracağına dair bir dayatmaya girişmedik. Masanın dışında, tekrar söylüyorum, hangi siyasi parti ile hangi ilişkileri veya ilişki de demeyelim, iletişimi kuracaklarına biz herhangi bir dayatmada bulunmadık. Bu ilişkilere saygı duyduk. Bizim de diğer siyasi partilerle olan iletişimimize herkes saygı duymak zorunda. Bunu böyle dedikten sonra başka bir şey söyleyeceğim; bakın, Türkiye’de uzunca bir zamandır bizi, Cumhur İttifakı ve Cumhur İttifakı taraftarı HDP ile terbiye etmeye çalışıyor.”

YANARDAĞ: İYİ PARTİ AKP’NİN TEZGAHINA DÜŞMEMELİ

Akşener’in sözlerine Merdan Yanardağ’dan tepki geldi. 18 Dakika programında konuyu değerlendiren Merdan Yanardağ, şunları dile getirdi:

“İYİ Parti yani CHP’nin sırtına basarak yükselen partinin, Türkiye’deki sol seçmenin, laik seküler seçmenin sırtına basarak yükselen bir partinin AKP’nin tezgahına düşmemesi gerektiğine inanıyorum bunu yapmalılar. Bu kadar büyütülecek bir olay değil. CHP’nin kilit taşı niteliğinde bir sürü vekili var bula bula tek kilit taşı Gürsel Tekin’i mi buldular?”

Özgür Özel’den HDP’ye ‘bakanlık’ açıklaması!