Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gerçekler’!

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 11:12 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 11:37 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan video paylaşımında bulunarak, “Gerçekler” notunu düştü. Kılıçdaroğlu marketten yaptığı alışverişini geçen senenin fiyatlarıyla karşılaştırdığı videoda, “Biz gelmek zorundayız ki, süt bu senenin sonuna kadar 50 TL olmasın” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan video paylaşımında bulundu. Kılıçdaroğlu paylaşımına “Gerçekler” notunu düştü.

Kılıçaroğlu kaset için Rusya’yı işaret etti! “Elinizi Türk’ün devletinden çekin”

“İLK ÇÖZMENİZ GEREKEN MESELE SOFRANIZA KOYACAĞINIZ YEMEKTİR”

Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda yakın zamanda bir amrketten yaptığı alışverişte ödediği fiyatlarla geçen senenin fiyatlarını karşılaştırarak şunları söyledi:

“Önümüzdeki ay ilk çözmeniz gereken mesele, sofranıza koyacağınız yemektir, çocuklarınızın ihtiyacını karşılamaktır.

Peki siz bu radikallerden oluşan koalisyonun bu meseleleri umursadığını hiç gördünüz mü? Mutfağınızda kıyamet kopuyor,  marketler, pazarlar yangın yeri, fakirin payına ise cehennem düştü. Saraylılar aylardır size laf salatası yapıyorlar. İki yakanızı bir araya getirmeye her çalıştığınızda Erdoğan gelip gömleğinizin yakasından bir düğmeyi daha koparıyor. Bunu neden yaptın sorusunu sorduğunuzda da yanıt vermek yerine size hamaset satıyor. Ordunun gemisini sergiliyor, sorumsuzluk bu.

“ÖNCE TARLADAKİ SONRA MUTFAKTAKİ YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ”

Bakın sadece soğan ya da et değil her şey pahalı. Artık tasarruf edecek yer kalmadı. Biz göreve gelir gelmez ilk iş önce tarladaki sonra mutfaktaki yangını söndüreceğiz.

ALIŞVERİŞ YAPTI, FİYATLARI KARŞILAŞTIRDI

Çok sık alışveriş yaptığınız indirim marketten insanımızın en çok aldığı gıda ürünlerini aldım. Size bir sene önceki fiyatını ve bu sabahki fiyatını söyleyeceğim;

1 KG pirinç aldık; geçen sene 18 TL, bugün 39 TL. 1 kg pirinç, 4 kişilik aileye kaç öğün gider biliyor musunuz? Tabi siz biliyorsunuz da Saraydakiler gerçek insanların nasıl yaşadığını bilmezler.

1 kg kuru fasulye var burada. Geçen sene 17 TL, bugün 36 TL vermişiz.

Toz Şeker; geçen sene 20 TL’ye alabildiğimiz şeker, bugün tam 47 TL.

1 litre süt, geçen sene 14, bugün 27 TL.

750 gram yoğurt; geçen sene 12 TL, bugün bu yoğurda 28 TL para verdik.

1 kg çay; geçen sene 41 TL’ye alıyorduk, bugün 76 TL 50 kuruş ödedik.

1 kg domates aldık. Geçen sene 12 TL, bugün 27 TL para ödedik.

400 gram kuşbaşı aldık. Geçen sene 55 TL’ydı, bugün 92 TL.

Bir kalıp beyaz peynir de aldık. Geçen sene 28 TL, bugün bunun fiyatı 75 TL.

Bir kavanoz salça; geçen sene 21 TL, bugün 36 TL.

“BİZ GELMEK ZORUNDAYIZ Kİ 1LT SÜT 50 TL OLMASIN”

Sevgili halkım, biz gelmek zorundayız ki, süt bu senenin sonuna kadar 50 TL olmasın. Sevgili halkım, biz gelmek zorundayız ki, bir kalıp peynir bu senenin sonuna kadar 125 TL olmasın, 1 kg çay 110 TL olmasın.

Kalın sağlıcakla!