Kılıçaroğlu kaset için Rusya’yı işaret etti! “Elinizi Türk’ün devletinden çekin”

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 8:14 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 8:14 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’yı uyardığı bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, “Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Rusya’ya yönelik bir mesaj paylaştı.

“KASET MONTAJININ ARDINDA SİZ VARSINIZ”

Mesajında, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye kurulan ve gerçeği yansıtmayan ‘kaset kumpası’na değinen Kılıçdaroğlu, “Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız.”

Kılıçdaroğlu Türkçe paylaşımının yanı sıra konuyla ilgili bir de Rusça mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu TELE1 yayınında yaptığı açıklamada ise Rusya ile ilgili şunları söylemişti:

“Biz, bir devletin başka bir devletin iç işlerine karışmasını istemeyiz. Elbette dostluk komşuluk ilişkilerimiz olacak. Binlerce turist gelecek. Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmanın bir an önce bitmesini, barışın olmasını isteriz. Beklentilerimizden birisidir. Rusya’nın işgalini doğru bulmayız. Rusya’nın Türkiye’deki yatırımları da devam edecek. Nükleer Santral yatırımları… Bazı büyük teknolojik yatırımları, cam sanayiyi Rusya’dan aldık.”

AB İLE İLİŞKİLERE ÖNCELİK VERİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

BBC’ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’yla değil Batı’yla ilişkilere öncelik vereceklerini söyledi. Haberde, “Türkiye, Rusya’nın Ukrayna savaşı başladıktan sonra taraflar arasında ‘denge politikası’ yürütse de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yakın ilişkisi dikkat çekiyor.” yorumu yapıldı.

 

Kılıçdaroğlu’ndan borsa mesajı! “Siz daha Bay Kemal gelince bir görün olacakları”