Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Anayasa’ çağrısına cevap

Yayın tarihi: 1 Ekim 2023 Pazar 8:46 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2023 Pazar 8:46 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın yeni anayasa çağrısına, “Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım” yanıtını verdi.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurula CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Genel Kurul’da milletvekillerine hitap eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa konusunda çağrıda bulundu. Erdoğan, açıklamasında, “Türkiye’yi, 12 Eylül darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur” dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı olarak şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak; Grubu olsun olmasın tüm partileri, tüm milletvekillerini… Tüm toplumsal kesimleri… Bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi… Yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağırımıza katılmaya davet ediyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’den ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın anayasa çağrısı sorulan Kılıçdaroğlu, “Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım” cevabını verdi.

TBMM’de yeni yasama yılı başladı! Erdoğan’dan yeni anayasa çağrısı