Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cemal Kaşıkçı için Washington Post’a taziye ziyareti

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 10:59 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 10:59 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yazdığı Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz” dedi. 

Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledildi.

Kaşıkcı’nın cansız bedeninin parçalanarak ortadan kaldırıldığı da iddia edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kaşıkçı’nın cinayet emrini veren Suudi Arabistan Prensi Bin Selman’ı hedef alarak, “Bunlar dünyayı enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesap sormasını bilir” dedi.

Erdoğan’ın ‘hesap sorulacak’ dediği Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak Türkiye’de görülen 26 sanıklı dava Adalet Bakanlığı’nın ‘uygun görmesiyle’ Suudi Arabistan adli makamlarına devredildi.

Prens Bin Selman ise cinayetin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra Saray’da şatafat içerisinde ağırlandı.

Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı

ABD’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Washington Post’a giderek Kaşıkçı için taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, ziyareti Twitter hesabından şöyle duyurdu:

“İNSANLIK DA BÜYÜK YARA ALDI”

“Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundum. Cemal Kaşıkçı, Washington Post’un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı.

“DEVREDİLMESİ TÜRKİYE’NİN EGEMENLİK HAKLARINA YAPILMIŞ HAKARET”

Türkiye’de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı.

Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye’de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı’nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum.