Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki okullarda yaşanan sorunları hatırlattı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 1:46 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 1:46 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim öğretim yılının ilk günü nedeniyle yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara işaret ederek, “Ayrıca uygulanan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle okula başlama maliyetleri olağanüstü bir oranda artmış, aileler büyük bir çaresizlik içinde bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımları şu şekilde:

“Eğitim sistemini sorunlar yumağına dönüştüren Saray iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir. Tüm bu olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda bırakılan öğrenci ve öğretmenlerimize, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Deprem bölgesinde çocuklarımızın bir kısmı öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine henüz kavuşamamıştır… Ayrıca uygulanan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle okula başlama maliyetleri olağanüstü bir oranda artmış, aileler büyük bir çaresizlik içinde bırakılmıştır.

Eğitim alanındaki yanlış politikalar öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin daha iyi bir gelecek hayalini yok etmiş, okullarımızın birçoğu maalesef eğitim öğretime hazırlanamamış, öğretmen, yardımcı hizmetli ve güvenlik görevlisi eksiği henüz tamamlanamamıştır.”

Kılıçdaroğlu: Ben aday olmayacağım, daha önce de hiç aday olmadım