Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının bildiri talebini geri çevirdi

Yayın tarihi: 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:40 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:40 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir araya geldiği belediye başkanlarının kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak gördükleri yönünde bir bildiri yayınlama talebini “emrivaki olur” diyerek geri çevirdiği ifade edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li belediye başkanlarının yaptığı toplantıya dair dikkat çeken bir kulis bilgisini açıkladı.

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na, “ Biz sizin aday olmanızı istiyoruz. Sizi cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyoruz. Eğer kabul ederseniz bu toplantının sonunda mutat olduğu üzere biz bildiriler, beyannameler, açıklamalar yayınlıyoruz. Yapacağımız açıklamalarda sizin cumhurbaşkanı adayı olmanızı teklif ettiğimizi, istediğimizi o beyannameye yazarak kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise yarın yapılacak olan Altılı Masa toplantısını işaret ederek bu talebi geri çevirdi. Kemal Kılıçdaroğlu bu teklife, “ Yarın Altılı Masa toplantısı var. Sizin bu kararınız bir basın açıklamasıyla yayınlanırsa, yarınki Altılı Masa’ya emrivaki olarak değerlendirilir ve liderler üzerinde baskı yaratır. O nedenle ben bunu kabul etmiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Saymaz’ın aktardığına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu teklif doğrultusunda hareket etti.

“Kılıçdaroğlu masaya başka aday getirecek” iddiası hakkında CHP’den açıklama