Yavru kedinin hayatını kurtarıp sahiplendi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:57 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:57 pm

Avcılar’da tatile giden çiftin aracının lastik jantına giren yavru kedi özel güvenlik görevlisi Birsen Keskin’in sesi duymasıyla kurtarıldı.

Avcılar’da tatile gitmek için hafif ticari araçla yola çıkan çift, sahil yolunda Denizköşk Sosyal Tesisi önünden geçerken özel güvenlik görevlisi Birsen Keskin’in araçtan gelen sesi fark etmesi üzerine seslenerek arkadan giden araç tarafından uyarılması sağlandı. Durdurulan araçtaki arka lastiğin jant kısmında diske sıkışmış yavru kedi olduğu anlaşılınca Keskin yavru kedinin çıkarılması için 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İtfaiye ekibinin olay yerine sevk edilmesi üzerine gelen ekip çevredekilerin de yardımı ile lastiği güçlükle sökerken yavru kediyi fark eden güvenlik görevlisi Keskin, Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü arayarak veteriner gönderilmesini istedi. Lastiğin sökülmesinden sonra disk arasında sıkışan yavru kedi bir karton kutuya konularak Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü.

Veteriner Samet Güngör, muayene edilen ve bir bacağında kırık olduğu belirlenen yavru kedinin 48 saat yoğun bakımda tutulmasına karar verdi. Yavru kedinin yaşayabilmesi için çırpınarak onu veterinere götüren güvenlik görevlisi Birsen Keskin kediyi tedavisinin ardından sahiplenmek istediğini söyledi.

Yavru kedinin mucize kurtuluşu