Keçiören’de sağlık emekçilerine saldıranlar için istenen ceza belli oldu

Yayın tarihi: 17 Ekim 2020 Cumartesi 12:30 am - Güncelleme: 17 Ekim 2020 Cumartesi 12:37 am

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık emekçilerine saldıran 5 kişi için 8 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne silahlı çatışmada yaralanan bir hastayı getiren 5 hasta yakınının görevi başındaki sağık emekçilerine saldırmasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, 21 Eylül 2020’de gerçekleşen olayla ilgili şüphelilerin “Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme” suçlarından, 8 yıl 6’şar aya kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep etti.

“AÇIN KAPIYI SİZİ ÖLDÜRÜRÜZ”

İddianamede olay anlatılırken sağlık emekçilerinin kendilerini korumak için travma tahtaları kapıya yasladığı ve kendi beden kuvvetleriyle barikat kurduğu belirtilerek, şüphelilerin sağlıkçılara “Açın kapıyı, sizi öldürürüz, kardeşimizi yaşatmadınız, biz de sizi yaşatmayız” diye bağırdığı aktarıldı.

Söz konusu iddianamede olay yerinde yapılan incelemelere de yer verildi. İddianamede, şüphelilerin tekme ve yumruk attığı kapıda 7-8 cm ve 6-7 cm çaplarında iki farklı kırık ve göçük olduğu belirtildi.

Ankara’da sağlık emekçileri saldırıya karşı barikat kurdu; Koca’dan geç gelen tepki, soruşturma açıldı