KCDP’den çağrı: 18.30’da Beşiktaş’tayız

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 1:04 pm - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 1:04 pm

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne geri sayım devam ederken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), bugün saat 18.30’da Beşiktaş İskele Meydanı’na çağırdı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan (KCDP) Esra Ceren Buluş, “5 Mart 18.30’da Beşiktaş’tayız” dedi.

‘PANDEMİ SÜRECİNDE AİLE İÇİ ŞİDDET VE BASKI DAHA DA ARTTI’

Tükenmez Haber’den Nilay Göl’e konuşan Buluş, “Pandemi sürecinde aile içi şiddet ve baskı daha da arttı, kadınlar için pandemi süreci normale göre daha zor geçti. İşsizlik ve ekonomik sıkıntılar, şiddeti gözle görülür boyutta artırdı” dedi.

‘İMZACISI OLDUĞUMUZ BİR SÖZLEŞME VAR AMA UYGULAYAN YOK’

“Kadınların 8 Mart’tan beklentileri nedir? Hangi taleplerle alana çıkıyorlar?” sorusunuz yönelttiğimiz Buluş, şunları söyledi:

“Kadınlar, alanlara geçen senelerden farklı bir sebeple çıkmıyor. Her şeyden önce talebimiz; İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanması. İmzacısı olduğumuz bir sözleşme var ama uygulayan yok. Önemli olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması. Eşit eğitim… Kadın öğrenciler, Zoom üzerinden eğitim görecekleri zamanlarda bile akademisyenler tarafından taciz ediliyorsa ortada bir sorun vardır. Bu sebeplerle alanlara çıkıyoruz.

Belli bir eşitsizlik zaten var, hem akademide hem de iş hayatında, her alanda. Ve bu her defasında daha da çok yüzümüze çarpıyor. Haklarımızı istediğimiz zaman da yanlış tarafta olan bizmişiz gibi lanse ediliyor. Belli başlı zorluklar yaşıyoruz, belli başlı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz ve karşımızda muhatap olabileceğimiz kimseyi bulamıyoruz. Kadınlar, şikayet için karakola başvuruyor. Karakolda İstanbul Sözleşmesi’nden bahsetmesi gereken kişi, hiçbir şekilde bahsetmiyor sözleşmeden, “Kocandır, barışırsın. Bizim başımız ağrıyacak boşuna, git evine” diyor, senin görevin orada o sözleşmeyi anlatmak, o sözleşmeyi uygulamak.”

KCDP tüm kadınları 5 Mart Cuma günü saat 18.30’da Beşiktaş İskele Meydanı’na çağırıyor.