Kazdağları’ndaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 12:31 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 12:31 pm

Balıkesir Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile Kazdağları’ndaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Balıkesir Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Balıkesir dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır” denildi.

Kazdağları’ndaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandığı duyurulan, şöyle denildi: “Orman idaresinden ihaleli/tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç olmak üzere 15 Eylül 2020 tarihine kadar 1’inci maddede belirtilen alanlar dışında, Balıkesir İli dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır.”

KONTROLLÜ ŞEKİLDE MANGAL VE SEMAVERE İZİN

Kazdağları’nda gündüz saatlerinde ise Havran İlçesindeki Kumluca A Tipi Mesire Alanı, Havran İlçesindeki Talimalanı B Tipi Mesire Alanı, Edremit İlçesindeki Hasan Boğuldu Günübirlik Kullanım Alanı, Edremit İlçesindeki Pınarbaşı Günübirlik Kullanım Alanı ve Edremit İlçesindeki (Altınoluk) Darıdere Tabiat Parkı’nda kontrollü şekilde mangal ve semaver yakılmasına izin verilecek.