Kayyum rektöre direnen öğrenciyi arayan polis muhtarın evini bastı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 10:26 am - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 10:28 am

AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu‘nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu’nun evini bastı. Aksu’nun kardeşi Başaran Aksu, polisin tehdit ettiğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni atanan rektörle ilgili protestoya katılanlara yönelik gözaltılarda, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Yeldeğirmeni (Rasimpaşa) Mahallesi’nin muhtarı Sultan Aksu’nun da evi basıldı.

Melih Bulu’dan kendisine sırt çeviren akademisyenlere: Bir kahve içsek beni severler

‘YERE YATIRIP, TEHDİT EDEREK ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN İSMİNİ SORDULAR’
Aksu’nun kardeşi ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, polislerin Sultan Aksu’yu yere yatırarak tehdit ettiğini ve öğrencilerden birini sorduğunu aktardı.

Boğaziçi protestolarına koronavirüs bahanesiyle valilik engeli

Başaran Aksu, “Bu sabah Yeldeğirmeni Muhtarı kardeşim Sultan Aksu, eşi ve 7 yaşındaki kızının yaşadığı evi polislerce basılıyor. Yere yatırılıyorlar, tehditlerle Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan öğrencilerden birinin ismini soruyorlar. Muhtar olduğuna ikna olunca özür diliyorlar” dedi.

‘7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA YAŞATTIKLARI KORKU NASIL TELAFİ EDİLECEK?’

Sultan Aksu’nun kızının yaşadığı korkuya dikkat çeken Başaran Aksu, paylaşımında “Evi basılan muhtar olmazsa her yurttaş için böylesi davranış nedeniyle özür dilemek gerekmez mi? 7 yaşındaki bir çocuğa yaşattıkları korku nasıl telafi edilecek? Yeldeğirmeni öğrencilerin yaşadığı bir mahalle ve muhtarın evi tüm öğrencilere açıktır” ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi öğrencilerinin yine evleri basıldı!