Boğaziçi öğrencilerinin yine evleri basıldı: Gözaltı sayısı 40’a yükseldi

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 7:36 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 12:56 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar bu sabah da devam etti. 33 adrese düzenlenen operasyonda 14 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Bu sabah yapılan operasyonla birlikte 40 öğrenci gözaltına alındı.

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto etmek için eylemlerine devam ederken,  Özel Harekat polislerinin sabah saatlerinde yaptığı ev baskınında 14 öğrenci gözaltına alındı.

40 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Dün gerçekleştirilen operasyonlarda 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bu sabah yapılan ev baskınında gözaltına alınan 18 öğrenciyle birlikte  gözaltına alınan öğrenci sayısı 40’a yükseldi.

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı sayısı 22 oldu!

POLİS MUHTARIN EVİNİ BASTI

AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu’nun evini bastı. Aksu’nun kardeşi Başaran Aksu, polisin tehdit ettiğini söyledi.

Kayyum rektöre direnen öğrenciyi arayan polis muhtarın evini bastı