Kaybolan kedisini ‘miyav’ sesinden tanıdı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 5:32 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 5:32 pm

Britanya’da, sekiz aydır kedisini arayan bir kadın veterinerle telefonda konuşurken duyduğu ‘miyav’ sesinden kedisinin orada olduğunu anladı. Tekrardan kedisine kavuşan kadın ve kedinin aylar süren hasreti son buldu.

Rachael Lawrence isimli bir kadının ‘Barnaby’ isimli kedisi sekiz ay önce kayboldu. Sahibi, kaybolmadan önce kediye çip taktırsa da günlerce aradı ancak bulamadı.

Geçen hafta diğer kedisinin bir sağlık sorunuyla ilgili veterinerle konuşurken duyduğu bir miyavlama ona ‘tanıdık’ geldi. O sesi nasıl bir kedinin çıkardığını sorunca, veteriner sokak kedisi olduğunu söyledi. Telefonu kapadı ancak birkaç dakika sonra tekrar aradı ve miyavlayan kedini siyah olup olmadığını ve arka ayaklarından birinde beyaz leke olup olmadığını sordu. Olumlu yanıt alınca da Barnaby’yle evde çekilen fotoğrafları yanına alıp hayvan hastanesine gitti.

LAWRANCE VE BARNABY’İ KAVUŞTU

İçeriye girer girmez yanılmadığını, telefonda duyduğu sesin Barnaby’ye ait olduğunu gördü.

Hastanede çalışan veteriner ve personele fotoğrafını gösteren Lawrence, “Görünce hemen yanına koştum ve kucakladım. Sekiz aydır görmemiştim. Onu görünce ağlamaya başladım sevinçten. Sesi farklıdır, ayırt edebiliyorum ” dedi.

Barnaby’yi alıp eve götüren Lawrence, üç çocuğunun geçmişte Barnaby’e ‘şişman adam’ lakabını taktıklarını anlattı. Kadın, kedisinin sekiz ayda çok zayıfladığını, tüylerinin döküldüğünü söyleyerek, “Onu tekrar şişmanlatmak için çok iyi besleyeceğiz” dedi.

Ayla Savar 500’e yakın kedi ve köpeği besliyor