Kavala’dan Bahçeli’nin ‘Sorosçu casus’ sözlerine yanıt

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 11:21 am

Osman Kavala, Devlet Bahçeli’nin “Osman Kavala Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir” sözlerine tepki gösterdi.

Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 bin 201 gündür cezaevinde bulunan tutuklu iş insanı Osman Kavala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Osman Kavala Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir” sözlerine yanıt verdi.

Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren Kavala şunları dedi: “MHP Genel Başkanı, benim ‘Sorosçu ve casus’ olduğumu söylemiş. George Soros’la Açık Toplum Vakfı’nın diğer yönetim kurulu üyelerininkinden farklı bir ilişkim olmadığını daha önce çeşitli vesilelerle anlatmıştım. Casusluk suçlamasının ilk Gezi davasının beraatle sonuçlanmasının ardından beni hapiste tutmak için yaratılmış olduğu biliniyor. Alenen yasalarımıza aykırı bir şekilde kurgulanmış olan bu çirkin suçlama çürütüldü ve düşürüldü. Hukuksuzlukla malul iddiaların siyaseten kullanılması, en başta demokrasi kültürümüze zarar verir. Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir.”

Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların 25 Nisan 2022’de yargılandığı davada Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

Osman Kavala: Yargıtay kararıyla infaz koşullarım ağırlaştı

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye Osman Kavala için süre, Demirtaş için uyarı

AKPM’den AB’ye Osman Kavala için Türkiye’ye yaptırım çağrısı