Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığı iddialarına Bakan Tunç’tan yalanlama!

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 11:48 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 2:58 pm

Gazeteci Murat Yetkin, Ordu’da Ceren Özdemir‘i öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Özgür Arduç’un açık cezaevine nakledildiğini öne sürdü. Ailenin avukatı iddiaları yalanlarken bir yalanlama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi.

Gazeteci Murat Yetkin, Ordu’da; evinin önünde, Ceren Özdemir’i öldüren ve müebbet hapis cezasına mahkum edilen Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığını iddia ederek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi. YouTube yayınında iddialarını dile getiren Yetkin, “Efendim, iyi halden dolayı açık cezaevine nakledilmiş. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenmek istiyorum. Sayın Tunç ne yapıyorsunuz? Yani bir yandan bakıyoruz gazeteci arkadaşlar içeride, bunlara uygulanmıyor. Neden? Çünkü efendim devlet suçu. Ya devlet suçunu devlet affeder. Devlet, yani devlet suçunu affeder” dedi.

Ceren Özdemir cinayetinde flaş karar!

AİLENİN AVUKATI YALANLADI

 

10Haber’in haberine göre, cinayetin işlendiği tarihte Ordu Baro Başkanı olan ve davanın avukatlığını yapan Haluk Murat Poyraz, yaptığı açıklamada savcılık infaz kalemi ile görüştüğünü, Ardunç’un halen Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunduğu söyledi.

Arduç’un “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası aldığını ve cezasının kesinleştiğini belirten Poyraz, “Aynı kararda şahsın daha önce de benzer nitelikte suç işlemiş olması nedeniyle cezasının ‘mükerrirlere özgü infaz rejimi’ ile infazına da karar verilmiştir. Suçun ve cezanın niteliği, suç işlemede mükerrir olunması ve infazın buna göre yapılacak olması nedenleriyle adı geçen şahsın lehe infaz düzenlemelerinden yararlanarak açık cezaevine geçmesi mümkün değil” dedi.

BİR YALANLAMA DA ADALET BAKANI TUNÇ’TAN!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ceren Özdemir’in katilinin müebbet cezası aldığı için kanun gereğince açık cezaevine alınmayacağını belirterek yapılan haberler hakkında hukuki sürecin başlatıldığını dile getirdi.

Bakanın açıklaması şöyle:

“Ordu’da evinin önünde Ceren Özdemir’i vahşice öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıl 58 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlünün açık cezaevine alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği için kanun gereğince açık ceza infaz kurumuna ayrılamaz.

Bu gerçek bilinmesine rağmen; kamuoyumuzda infiale sebep olabilecek bu asılsız iddianın adli yılın açıldığı bugün ortaya atılmış olması adalete duyulan güveni sarsmaya yönelik bir girişimdir.

En temel basın ilkelerine dahi uyulmadan yapılan yalan haber ve dezenformasyon; en başta Ceren Özdemir kızımızın ailesini derinden üzecektir.

Halkın haber alma özgürlüğünü suiistimal eden, kamu barışını bozmaya yönelik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma girişimlerine karşı hukuki süreç başlatılmıştır.”

 

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’a polisleri yaralama cezası