Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olmakla suçlanan Prens Selman Türkiye’ye geliyor

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 11:24 am - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 11:24 am

Gazeteci Cemal Kaşıkçı‘nın katledilmesinin sorumlusu olduğu iddia edilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türkiye’ye geliyor. Kaşıkçı cinayetinin ardından ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Selman, ziyaretini 22 Haziran’da gerçekleştirecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Prens Selman’ı Türkiye’ye davet ettiği yönündeki haberlerin ardından, Selman’ın enerji ve dış ticaret konularını görüşmek ve anlaşma imzalamak üzere aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölge ülkelerini ziyaret edeceği ifade edildi.. Agence France-Press’in (AFP) aktardığına göre Selman, yaklaşık üç buçuk yıl sonra ilk kez Türkiye’ye 22 Haziran’da gelecek.

Reuters, dört Suudi kaynağa dayandırdığı haberde, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Ürdün ve Mısır’a bölgesel ve uluslararası meseleleri tartışacağı, enerji ve ticaret anlaşmaları imzalayacağı bir gezi planladığını yazmıştı.

Öte yandan, Erdoğan’ın nisan ayı sonunda Suudi Arabistan’a düzenlediği ziyareti sırasında Prens Muhammed Bin Selman ile kucaklaşması tepki çekmişti.

NE OLMUŞTU?

Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü.

Kaşıkçı’nın Suudi devlet yetkililerinin talimatıyla öldürüldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesinin ardından açılan dava, Suudi Arabistan’a devredilmişti. Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesine muhalefet partileri tepki göstermişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın ise bu cinayetin sorumlusu olduğu iddia edilmişti.

Erdoğan’ın danışmanı Kılıçdaroğlu’nu “gökte buldu”