Kasabada 50 yıl sonra ilk ‘cinayet!’ Şüpheli Türk çıktı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 1:46 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 1:46 pm

İtalya’nın son 50 yıldır cinayet işlenmeyen Silandro kasabasında 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl, eski erkek arkadaşının evinde ölü bulundu. Tutuklanan cinayet şüphelisi Türk asıllı Ömer Çim çıktı.

İtalya’nın Güney Tirol ilindeki Silandro kasabasında yaşayan 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl, pazar günü eve gelmediği için annesi kayıp başvurusunda bulundu. Celine’in eski erkek arkadaşı Ömer Çim’in dairesine giden polis, Çim kapıyı açmayınca zorla içeri girdi. Polis, genç kadın ölü buldu.

Celine’in daha önce Türk asıllı 28 yaşındaki Ömer Çim hakkında daha önce hakkında saldırı ve ağır tehdit şikayeti ile suç duyusunda bulunduğu ortaya çıktı. İtalya’nın kamu yayıncısı Rai’nin haberine göre Çim, kaçmaya çalışırken Avusturya sınırı yakınlarında yakalandı.

Şüpheli Çim suçlu bulunursa Celine’nin ölümü kasabada 50 yıl sonra ilk cinayet olarak kayıtlara geçecek.

NTV’nin haberine göre Çim’in Facebook’tan yayımladığı bir gönderi de yetkililerin ilgisini çekti. Çim o gönderide şu ifadeleri kullanmış: “Ağustos ayinda özel bi̇r gece i̇çi̇n çok fazla şeyi riske atmama rağmen, tek bi̇r hatanın her şeye mal olacağını hiç düşünmemiştim.”

İtalya açıklarında göçmen teknesi battı! Onlarca ölü…