Karma eğitimi hedef alan Bakan Tekin’den Özel Fener Rum Okulları’na ziyaret!

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 2:38 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar 2:38 pm

Ailelerin kız çocuklarını “erkeklerle aynı okula göndermek istemediği” için okutmadığını bahane ederek kız çocukları için ayrı okul açmaktan bahseden ve açıkça karma eğitimi tartışmaya açma çabasına düşen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi’ni ziyaret etti.

Ailelerin kız çocuklarını “erkeklerle aynı okula göndermek istemediği” için okutmadığını bahane eden, kız çocukları için ayrı okul açmaktan bahseden ve açıkça karma eğitimi tartışmaya açan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi’ni ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise ziyaret, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını incelemek üzere gerçekleştirilen okul ziyaretleri kapsamında gerçekleşti.

Çiçeklerle karşılanan Tekin, okulun yürüttüğü eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Görüşmede, tarihi bir okul olan Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi’nin bakımı ve restorasyonuna dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakanın ‘aile’ bahanesiyle karma eğitim karşıtı açıklamasına tepki yağdı! “Kabul edilemez”

TEKİN’DEN DESTEK SÖZÜ

Tekin, okulun ihtiyaç duyduğu konularda gerekli desteğin sağlanacağını belirterek, “Bugün güne, Türk-İslam devlet geleneğinin temel direği olan; bir arada ve barış içinde yaşamanın en müşahhas örneklerinden olan ve İstanbul’un Fethi’nden hemen sonra 1454 yılında kurulan Fener-Rum Ortaokul ve Lisesi ziyareti ile başladık” dedi.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemiyle ilgili, ailelerin kız çocuklarını okula “Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum” gerekçesiyle göndermediğini öne sürerek “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” demişti.

Bakan Tekin’in sözlerine  ülkenin her yerinden vatandaşlar sosyal medyadan tepki yağmıştı. Cumhur İttifakı’nın küçük ortakları MHP ve Büyük Birlik Partisi‘nden de bakana destek açıklamaları yapılmış vatandaşlar aynı şekilde bu açıklamalara da sert tepkiler göstermişti.

Bakan Tekin’in ‘karma eğitim’ karşıtı sözlerine destek veren Destici’ye tepki yağdı!

Bakan Tekin’in karma eğitim karşıtı sözlerine MHP’den destek!