Kardeşinin katil olmasını engellemeye çalışırken ölümüne neden oldu

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 7:11 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 7:11 am

Sancaktepe’de Rıdvan ve Yasin Akdoğan kardeşler, kız kardeşine sarkıntılık eden Ali K.’yı konuşmak için ofise çağırdı. Ali K.’nın ofise girdiği anda içeri giren Rıdvan Akdoğan, Ali K’yı silahla bacağından vurdu. Kardeşi tarafından koridora doğru çıkarıldığı sırada tekrar içeri hamle yapan Rıdvan Akdoğan, elindeki silahın ateş almasıyla kendisini vurdu.

Olay, 12 Temmuz’da Sancaktepe’de bir ofiste meydana geldi. İddiaya göre; arkadaşları olan ve sürekli evlerine gelip giden Ali K.’nin kız kardeşlerine sarkıntılık ettiğini öğrenen Rıdvan ve Yasin Akdoğan, Ali K.’yı ofise çağırdı.

SİLAHI ATEŞ ALDI

Ofiste bulunan güvenlik kamerasına yansıyan olayda, Ali K.’nin içeri girdiği sırada arkasından gelen Rıdvan Akdoğan’ın önce Ali K.’nin kafasına silah dayadığı ardından da tekme ve yumruk attığı görülüyor. Yasin Akdoğan’ın araya girmeye çalıştığı anda Rıdvan Akdoğan Ali K.’nin bacağına ateş ettikten sonra kafasına tekme atıyor. Yasin Akdoğan’ın koridora doğru çıkarmaya çalıştığı Rıdvan Akdoğan, geri dönmek üzere hamle yaptığı sırada silahın ateş alması sonucu yaralandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Rıdvan Akdoğan, 17 gün sonra hayatını kaybetti. Rıdvan Akdoğan’ın hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Yasin Akdoğan, emniyetteki işlemlerini ardından adliyeye sevk edildi. Yasin Akdoğan’a çıkarıldığı mahkeme tarafından, ‘Taksirle Ölüme Sebebiyet Vermek’ suçundan ev hapsi cezası verildi.

Kaynak: DHA