‘Kardeşim Sisi’ sonrası dikkat çeken iddia: Müslüman Kardeşler lideri Mahmud Hüseyin’in Türk vatandaşlığı iptal edildi

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 4:14 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 5:13 pm

Erdoğan’ın Mısır’da Sisi ile buluşması sonrası ikiye bölünen Müslüman Kardeşler’in İstanbul’daki kanadının lideri Mahmud Hüseyin’in Türk vatandaşlığının iptal edildiği öne sürüldü.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Al Arabiya, Müslüman Kardeşler’in İstanbul’daki kanadının lideri (Genel Mürşid Vekili) Mahmud Hüseyin’in Türk vatandaşlığının iptal edildiğini iddia etti.

Al Arabiya’ya konuşan kaynaklar Hüseyin’in İstanbul’da sahip olduğu bir daireyi sattığını ve şu anda grup yetkilileriyle Türk makamlarıyla sorunu çözmek için ya da başka bir ülke arama konusunda görüşmeler yaptığını, bunun için bir avukat tuttuğunu yazdı.

Müslüman Kardeşler’in ölen lideri İbrahim Münir’in yerine Mahmud Hüseyin’i grubun vekil rehberi olarak atamaya karar vermesinin ardından hareket İstanbul ve Londra olmak üzere ikiye bölünmüştü. Londra kanadının başında Dr. Salah Abdel-Haq bulunuyor.

Müslüman Kardeşler’in İstanbul kanadının lideri Mahmud Hüseyin

Mısır ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin yeniden kurulduğunu resmen ilan edilmesinden sonra Türkiye’deki Müslüman Kardeşler üyelerine yönelik kısıtlamalar başlamış, harekete yakın kanalların yayınları durdurulmuş, bazı İhvan üyelerinin ülkeden ayrılması istenmişti.

Erdoğan ‘katil’ dediği Sisi’ye bu kez ‘kardeşim’ dedi, Ankara’ya davet etti

Kaynak: TELE1