Fatma Girik’in mirası birbirine düşürdü! Paylaşılamayan ev

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 2:00 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 2:09 pm

İki yıl önce hayatını kaybeden Yeşilçam efsanesi Fatma Girik’in, mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakması üzerine kardeşi Günay Girik’in açtığı “vasiyet iptali” davasında mahkeme Gazeteci Seyhan Erdağ ve Emlak Danışmanı Hakan Kösel’i tanık olarak dinledi.

Yeşilçam’ın efsane ismi Fatma Girik’in 24 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından başlayan miras davası büyüyor.

Halk TV’de yer alan habere göre, Fatma Girik’in kardeşi Günay Ginik’in hayatının son döneminde kendisiyle ilgilenmediğini belirterek bütün mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakmıştı. Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik ise Fatma Girik’in hayatını kaybetmeden önceki son dönemlerinde akli dengesinin yerinde olmadığını ve vasiyetnamenin Fatma Girik tarafından hazırlanmadığını öne sürmüştü.

Günay Girik’in bu iddiası üzerine davaya bakan Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesi, Fatma Girik’e yakın iki isim olan Gazeteci Seyhan Erdağ’ı ve Emlak Danışmanı Hakan Kösel’i tanık olarak dinledi.

SEYHAN ERDAĞ: BENİM BİLE HATIRLAYAMADIĞIM DETAYLARLA BANA TAKILIRDI

Seyhan Erdağ ifadesine, Fatma Girik ile uzun süredir görüştüğünü ve hayatının son döneminde akli dengesinin gayet yerinde olduğunu söyledi. Erdağ, “35 yıllık gazeteciyim. Fatma Girik ile de yıllar içerisinde kedisine ‘abla’ diyebilecek bir yakınlık kurduk. Hastalık döneminde de defalarca hastanede yanında bulundum. Son yıllarda akli melekeleri ve şuuru yerindeydi. Son derece muzip bir kişiliği olduğu için benim bile hatırlayamadığım detaylarla bana takılırdı” ifadelerini kullandı.

Erdağ ayrıca Günay Girik’i hiçbir zaman Fatma Girik’in yanında görmediğini belirterek şunları söyledi:

“Ameliyata girerken bile yanında yoktu. Fatma Hanım bu durumdan dolayı çok üzülüyordu. Kendini tamamen çekmiş bir kardeş vardı. Fatma Girik gibi mert, ‘Erkek Fato’ denilen bir kişiliğe bu atıfların yapılması beni çok üzüyor.”

HAKAN KÖSEL: EVLİLİK DIŞI YAŞADIĞINI ÖĞRENDİKTEN SONRA MİRASTAN MEN ETTİ

Tanık olarak dinlenen diğer isim olan Hakan Kösel ise Fatma Ahu Turanlı’nın hayatının tek önceliğinin Fatma Girik olduğunu söyledi.

Hakan Kösel, “Ahu Hanım’ın her şeyi bırakıp sadece Fatma Hanım’la kaldığını biliyorum. Hayattaki tek önceliğinin ‘annem’ diye hitap ettiği sanatçıydı. Fatma Hanım, kardeşi Günay Bey’i evlilik dışı yaşadığını öğrendikten sonra mirastan men etti” şeklinde konuştu.

FATMA GİRİK’E MEMDUH ÜN’DEN NE MİRAS KALDI: BANA NEDEN BIRAKSIN?

Fatma Girik, 2017 yılında Posta’ya verdiği röportajında eski eşi Arif Memduh Ün’den kendisine çok büyük bir miras kalmadığını belirterek mal varlığı hakkında şunları söylemişti:

“Memduh Bey’den bir şey kalmadı. Çocukları var, bana neden bıraksın? Ben ondan fazla para kazanıyordum. Onun parası beni hiç ilgilendirmedi. O bana kitaplarını bıraktı. Mimar Sinan Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışladım. Evim orta sınıf. Bir arabam, 20 yıl önce aldığım bir küpe ve yüzüğüm var. Annem var. Bir servetimi daha açıklayayım: 17 kedim ve 5 köpeğim….”

Fatma Girik’e büyük vefasızlık!

İki yıl önce hayatını kaybeden Yeşilçam efsanesi Fatma Girik’in, mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakması üzerine kardeşi Günay Girik’in açtığı “vasiyet iptali” davasında mahkeme Gazeteci Seyhan Erdağ ve Emlak Danışmanı Hakan Kösel’i tanık olarak dinledi.

 

Kaynak: TELE1