‘Kardak Kahramanı’ olarak bilinen emekli Kurmay Albay’dan YAŞ tepkisi: “Sizin yapacağınız YAŞ’ın…”

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2019 Cuma 8:01 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma 11:12 pm

Kardak Kahramanı” olarak bilinen eski SAT komandosu emekli Kurmay Albay Ali Türkşen de kişisel Twitter hesabından YAŞ kararlarına tepki gösterdi. Türkşen, “Bekleme süresi dolmadığı halde kadrosuzluktan emekli edecek ne gördünüz acaba? Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını açıkladı. Kalın, 14 general ve amiralin üst rütbeye, 40 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiğini duyurdu.

Flaş!!! 15 Temmuz darbesini bastıran komutanlar TSK’dan tasfiye edildi!

 

TEPKİLER DİNMİYOR

YAŞ Toplantısı’nda alınan kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. YAŞ kararlarında, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine karşı mücadele eden, Zeytin Dalı Harekatında başarıyla görev yapan bazı subayların görev sürelerinin dolmamasına rağmen emekli edilmesi tepkilere neden oldu.

KARDAK KAHRAMANIYDI

“Kardak Kahramanı” olarak bilinen eski SAT komandosu emekli Kurmay Albay Ali Türkşen de kişisel Twitter hesabından YAŞ kararlarına tepki gösterdi. Türkşen, “Bekleme süresi dolmadığı halde kadrosuzluktan emekli edecek ne gördünüz acaba? Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Bahçeli ne konuştu? Abdulkadir Selvi: Hulusi Akar küplere bindi

Türkşen ilk notunda; “Sizin yapacağınız YAŞ’ın… Bugünden itibaren 20 yıl sayın. 20 yıl sonra sonra bugünleri hatırlarsanız, ne ara biz bu hale geldik demek için. Daha da başka bir şey söylemeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Türkşen tweet dizine ise şöyle devam etti:

“YAŞ’lar öyle eskisi gibi 4 gün sürmüyor artık. Cevaplanacak üç soru olunca uzatmanın alemi yok tabii.
1. Bu adamın bize yakın eşi, dostu var mı? Yani bizden mi?
2. Bu adam bize mi sadakat gösterir, devlete mi?
3. 1. ve 2. soruların yanıtı olumsuzsa bile şimdilik işimize yarar mı?”

 

Yazmayayım diyorum ama

 

“Yazmayayım diyorum duramıyorum. Bekleme süresi dolmadığı halde kadrosuzluktan emekli edecek ne gördünüz acaba? Bu ne telaş, yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Yıllarca hapis yatıp, çıkınca gıkını çıkarmadan canla başla göreve devam eden komutanlar ne kabahat işlediler acaba?”