Karamollaoğlu’ndan TÜGVA çıkışı! Başımıza bela açtı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 5:48 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 5:50 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TÜGVA‘nın, kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Metin Cihan’ın gündeme getirdiği TÜGVA belgeleri iddialarıyla ilgili konuşan Karamollaoğlu, “Kabul edilemez” diyerek şunları söyledi: “Bu iddialar eskiden beri var. Maalesef FETÖ zamanında bu mantıkla çalışmalar zirveye çıkmıştı, sonunda başımıza ne kadar büyük bela açtığını görüyoruz. Varsa ki ihtimaldir, o zaman ciddi problemle karşı karşıyayız demektir.”

SURİYE SALDIRISI

Suriye’de iki polisin şehit olduğu saldırıya da değinen Karamollaoğlu, “Biz teröre karşı ciddi bir mücadele veriyoruz, ‘Başarıya ulaştık, artık terör bitti.’ derken haftalık şehit haberleri hiç eksilmiyor. Bugüne kadar yüzlerce askerimiz, polisimiz şehit düştü. Onun karşısında da ‘Şu kadar insan telef oldu.’ deniliyor ama bu terörle mücadelede başarılı olduğumuzun tam da bir işareti değil.” dedi.

‘Hodri meydan’ diyen TÜGVA yöneticisi, ‘menfaatçi’ olarak fişlenmiş!

TBMM’de onaylanan ve bir bakanlığa adı verilen Paris Anlaşması’nı da Karamollaoğlu şöyle yorumladı:

”Bu hadiseyi önemsiyoruz. Bu anlaşma, 22 Nisan 2016’da New York’ta atfedilmişti, Meclis’ten geçti. Çevre, bizim için kalkınma kadar önemli bir hadisedir. Türkiye’mizde adaletin, hukukun tesis edilmesi kadar önemli bir hadisedir. İçinde rahat yaşayacağımız bir dünya, sağlıklı çevre koşullarıyla hayata geçer. Geçmişte bize emanet edilen bu değerleri, Cenabıhakk’ın lütfu olan havayı, suyu, toprağı, bitki örtülerini, ormanlarımızı mutlaka bizden sonraki nesillere yine onların yaşayacağı rahat bir dünya teslim eder gibi teslim etmek mecburiyetindeyiz.”

Özdağ’dan ‘TÜGVA’ çağrısı: Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun

Genel başkan, ekonomi gündemini de değerlendirdi. Bir ülkede kalkınma sağlanırsa ekonomik meselelerin daha kolay çözüleceğini söyleyen Karamollaoğlu, Türkiye’de hemen hemen her gün yeni zamlarla uğraşıldığını dile getirdi. Doğal gaz ve elektrik zamlarından bahseden Karamollaoğlu, Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşandığını söyledi. Kişi başına gelirin ilk defa 7 yıl arka arkaya düştüğünden de bahsetti.

Eski AKP’li vekil TÜGVA sessizliğini bozdu