Karamollaoğlu: Ben olsam bugün istifa ederim

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 6:38 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 6:38 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gezi Parkı Davası’nda verilen skandal karara ilişkin yaptığı açıklamada bulundu. Karamollaoğlu, “Dört yıllık tutukluluktan sonra casusluk suçu ile suçlanıyor. Ben bu yaklaşımda bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Gezi Davası karar duruşmasında iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve diğer sanıklara 18’er yıl hapis cezası kararını eleştirdi. Karamollaoğlu, açıklamasında ” Ülkemizde hakimler iktidarın istemediği kararlar alınmasın diye özellikle seçilip belli makamlara getiriliyor.” dedi

“TÜRKİYE’DE ADALET OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Saadet Partisi’nin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu Gezi Davası’na ilişkin şunları söyledi:

Bir yerde hukuk adalet olmadan huzur olmaz. İktidar kendisini ve gerçeklerinin dışında karar veren hakimleri değiştirip, geçmişte kendisinden aday olan, geçmişte kendisi ile menfaat ilişkisi içinde olanları mahkemelere atayıp sonra onların kararlarını adaletin tecellisi olarak görüyor. Kavala çarpıtıldığı için meselesine hiç girmedim. Gidişat bizi korkutuyor. Yeni tayin edilen hakim, alınan karara itiraz eden başka bir hakimden farklı düşünüyor. Kararı yeni tayin edilen bir hakim vermiş oluyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Bu yüzden yarın seçim kurulları yasasında yapılan değişiklik neticesinde iktidarın menfaatlerini kollayacak hakimlerden endişe duyuyoruz. Açıkça söylüyorum bu memlekette hukuku üstün tutan hakimler olamaz bunlar. Eğer mahkemeler iktidar partisinin menfaatlerine zıt kararlar alıp itham altında kalmazlarsa bu ülkede adalet vardır. Ancak karar verirken yetkililerin ağzına bakarak karar verirlerse orada adalet olmaz. Hakimleri bu şekilde değiştirdikleri için Türkiye’de adalet olduğunu düşünmüyorum. Adalet mülkün temelidir. Buna inanıyorum. Ancak ülkemizde hakimler özellikle seçilip belli makamlara getiriliyor iktidarın istemediği kararlar alınmasın diye.

“BEN OLSAM PARTİDEN BUGÜN İSTİFA EDERİM”

İş insanı Osman Kavala’nın çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını siyasi bir karar olarak değerlendiren Karamollaoğlu, “Ben Kavala’yı tanımam fikirlerini bilmem, merak edip araştırmadım da. Usule bakınca verilen kararların isabetli olamadığı gerçeği var. Bir hakim ve yüzlerce hukukçu bunun yanlış olduğunu ifade ediyor. Nedendir bilinmez ama arada bir husumet olduğunu düşünüyorum. Dört yıllık tutukluluktan sonra casusluk suçu ile suçlanıyor. Ben bu yaklaşımda bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Benim söylediğimi bir AKP’li söylüyor ve cezalandırılma yoluna gidiyorsa burada bir yanlışlık vardır. İktidar şaşırmış demektir. Ben olsam o partiden bugün istifa ederdim.

Saadet Partisi: İktidar seçimleri kazanmak için İmralı ile ittifak kurma yolları arıyor